KOGT HAMBURGERRYG:
Hamburgerryg er billig i øjeblikket – I vores DAGLIG-BRUGS er hamburgerryg tit på tilbud, så køber jeg 1/2 eller 1/1 og skærer den ud til koteletter og et par stykker til kogning – selv endestykkerne kan skæres ud i tern og anvendes som mager bacon, når det er råt – hvis det er kogt skæres det ud i tern og bruges til en “skinkegryde”, gratin eller tarteletter.
Jeg har et stykke på 1,5 kg det koger jeg i dag – den ene halvdel får vi som kogt hamburgerryg i dag og den anden halvdel bliver til glaseret hamburgerryg i morgen.
Så er der hurtig mad imorgen – det er jo dejligt.
Hamburgerryg sættes over i en gryde med vand der dækker kødet – bringes i kog og småkoger i ca 45 min hvis du bruger stegetermometer skal temp være 60 – 65 grader.
Skæres i skiver og serveres med grøntsager, kartofler og sovs – nogle foretrækker smørsovs og sennep, her kan vi lide honningsennep (stærk sennep og honning rørt sammen efter smag).
———————————————————–
KOGT BROCCOLI OG KARTOFLER:
Her i huset bruger vi dampkogeren til grøntsagerne:
Vi fylder vand i bunden af kogeren, sætter en skillevæg i beholderen –
Her kan vi lide ting hver for sig – Så de skrællede kartofler kommer i den ene halvdel og startes, efter 15 minutter kommes broccoli i den anden halvdel og det hele koger yderligere 12 – 15 minutter så er begge dele færdige .
————————————————————-
BEARNAISESOVS:
JEG bruger ikke pulversovs , jeg synes der er for mange kunstige ting i som jeg ikke har lyst til at spise, men lave den selv, synes jeg er for besværligt.
Der findes faktisk gode sovse i bøtter af forskellige mærker, kig bagpå hvad der er i, vælg så den DU synes er i orden. Det er ikke så tit der ryger bearnaisesovs “over disken” her, så man behøver ikke være hellig, men på den anden side vil jeg heller ikke være ligeglad med hvad jeg spiser.
Den model jeg bruger skal fortyndes med sødmælk og varmes op, det tager max 3 minutter og den er god, tyk og cremet som bearnaisesovs skal være.