Frikadeller og grøntsagstærte


I dag har vi fået frikadeller og pommes-frites OG grøntsagstærte ( lidt sundt skal det være)

Jeg har valgt at lave tærtedejen efter en opskrift jeg har lært hos vægtkonsulenterne, jeg har i 2011 tabt 30 kilo, blandt andet ved at bruge en del af deres opskrifter. Denne tærtedej er fedtfattig og meganem at huske og lave. Jeg sætter en skål på vægten og nulstiller – måler så 100g let-mayo af (du læser rigtigt) – så hælder jeg forsigtigt 100 g hvedemel i og slut – nu røres de to ting godt sammen til en dej. Dejen passer til en lille tærteform (20 – 22 cm), men jeg valgte 3 portionsforme, pressede dejen ud og lagde lidt ærter i bunden og toppede op med brunede østershatte – kunne også være en rest kogte grøntsager. så piskede jeg 2 æg med lidt fløde eller vand og tilsatte salt og peber, dette fordelte jeg i formene og satte dem i en 200 grader varm ovn i ca  25 minutter.

Pommes-frites koges i friture eller hvis man vil spare kalorier kommes i ovnen.

Frikadeller røres som man synes de skal smage HER er der delte meninger, alle familier har DERES opskrift. Har du ingen kan du gøre således : 500 g fars røres med 2 æg og 1-2 løg finthakket, salt og peber, røres godt og så tilsættes 1 dl hvedemel og 1 dl mælk, røres godt hvis farsen nu virker tynd tilsættes lidt rasp . Kan nu hvile nogle timer i køleskab eller steges i halvt smør og halvt raspolie.

 

IMG_2189