Madplan (26/2 – 3/3)


Det går fremad med hånden og jeg er tilfreds og er optimistisk – jeg er helt klar på at gøre hele proceduren med venstre hånd også – denne der er gang i skal bare nå sit optimale først.
vi laver stadigt noget let og meget grøntbaseret.Vi er næsten gået over til grøntsagsretter, men spiser også fisk, æg, mælk og ost, så rigtige vegetarer bliver vi aldrig – det er faktisk kun kødet vi ikke spiser så meget af – faktisk savner vi det ikke, vi synes faktisk at svampe og grøntsager fint erstatter kødet og giver fylde og smag i stedet for kødet.

Mandag……Dampet laks, kartofler og broccoli med hollandaise sovs
Vi vælger en færdig sovs – laksen pakkes ind og kommer i ovnen med citronskiver)

Tirsdag…..Lasagne med brød –
jeg har færdig tomatsovs og revet ost i fryseren, så det er kun den lyse sovs, der skal laves.

Onsdag……Kartoffel-frikadeller m. råkost og flødekartofler
færdigkøbte flødekartofler er ok, resten er nemt

Torsdag…..Paneret selleri med kartofler og ærter og brød

Fredag……Kartoffelpie med bulgur-salat + rødgrød m. mælk
hvis vi kommer sent fra Ringsted bliver det noget andet måske pølser og brød –
Mere grøntsagsspisere er vi ikke – vi vælger gode pølser og brød når det skal være.

Lørdag…..”Irsk stuvning” m. kartofler + evt rest af bulgursalat.

Søndage…..Risengrød

Mandag, kan jeg klare fisken og broccoli – manden klarer kartofler og sovsen
Tirsdag, der skal bare laves en lys sovs, da jeg har tomatsovs i fryseren.
Onsdag, kartoffelfrikadeller har jeg en gammel krigsopskrift på- flødekartoflerne købes færdig og råkost er tilat klare. Torsdag, vi kan lide alle former for paneret grøntsager, så det er det. Fredag, kartoffelpie er en opskrift fra en af mine gamle kogebøger, denne er fra begyndelsen af 1900-tallet – vi får den med en bulgursalat og rødgrød til dessert. Lørdag, får vi”Irsk stuvning” der er endnu en krigs-opskrift. Søndag, får vi risengrød, det er nemt fordi det sættes over i slowcooker, det brænder ikke på og passer sig selv.

Som man kan se er der en del kartofler i denne uge, Når vi koger kartofler og også grøntsager koger vi flere end vi skal bruge, vi bruger resten de følgende dage. til frokost. Jeg bruger en del opskrifter der er ca 100 år gamle eller mere, vi bruger faktisk ikke kød i denne uge (jo der sniger sig pølser ind fredag, da jeg skal på sygehus) men får fisk til aften mandag og fisk til frokost flere gange, æg får vi enten til morgen eller frokost, her serveres yderligt rester fra dagen før(meget gerne grøntsager) og ost, vi er glade for ost, men vi bruger meget sjældent kød til frokost.