Boller til morgenmad i juledagene


Jeg har bagt en stor portion boller i dag –
De lægges i fryseren til juledagene (bortset fra 6 stk – vi får til kaffen) –
Når jeg så har hjemmebagt rugbrød og boller er der ingen grund til at starte bilen og køre til bager  – når huset er fyldt med gæster i juledagene 😀
Senere bager jeg et  par lyse brød i bagemaskinen – men den passer jo sig selv  🙂

Jeg brugte godt 2 kg hvedemel – 2 pk gær – 100g smør – 3 æg og halvt vand/mælk (ca 1,25 l )
Det hævede først til dobbel størrelse og bagefter igen 1/2 time –
Så de var godt “blævrede” det giver bløde boller.

Jeg brugte fremgangsmåden som beskrevet nedenfor :

Bagning af brød og boller

Formede boller og satte dem på 4 plader –
smurte dem da de blev sat til hævning + da de kom i ovnen (det giver blanke boller)
Bagte ved 210 grader i ca 15-18 minutter.

Her står de til hævning og er smurt 1. gang

IMG_2962