Forloren hare m tyttebær, broccoli og brunede kartofler


FORLOREN HARE:

1 pakke fars (500 g) i dag kalv og flæsk æltes i en skål med: 1 æg, 2 dl mælk, 1 tsk salt, lidt peber og 1/2 tsk stødt ingefær – der æltes rasp i ca. 2,5 dl måske lidt mere, det skal blive et fast farsbrød – der lægges baconskiver over  hele “brødet” – det lægges i en lille bradepande og der tilsættes 1 dl vand.

Hvis man startede med at tænde ovnen skal det sættes ind i den varme ovn og stege 45-50 minutter. Hvis ovnen er kold skal det have ca 60 minutter.

BROCCOLI:
Den kommer i kogende vand og koger stille i 3-5 minutter –
Her må den godt være mør men med bid i.

BRUNEDE KARTOFLER:
1/2 dl vand og 1/2 dl sukker blandes på panden og koger op til en sirup, lige når det er gyldent hældes de afdryppede kartofler på. De skal nu brune på ca halvt blus i nogle minutter, så er de færdige og kan serveres – denne måde giver glatte kartofler uden at de bliver mørkt karameliserede.

SOVSEN:
Den laves af skyen fra haren.
Skyen  (ca 2,5 dl) hældes i en kasserolle og 1 spsk hvedemel piskes helt ud heri –
Koger op og småkoger et par minutter under piskning –
Smages til med salt og peber og justeres i farven med en dråbe kulør –
Kan tilsættes en  smule mælk eller fløde –
Det smager skam godt MEN DET GØR VI IKKE MERE  😉

Vi får også hvide kartofler til, men det er ikke nødvendigt,
det er mest fordi jeg ikke bør spise mere end 2 små brunede kartofler pga diabetes.

Først den ubagte hare og så den færdige ret 🙂

IMG_3179 IMG_3181