Juleindkøb


JULEINDKØB:
Dettte er jeg lidt ambivalent over for –
1 = Noget af det mest vidunderlige JEG ved, det er hyggeligt, lidt spændende, lidt som en skattejagt, hvor man bestræber sig på at finde lige den ting, der kan glæde personen.
2 = Det er/kan være stressende som bare pokker.
3 = Det kan hurtigt blive meget dyrt

Der er ingen tvivl om at jeg elsker at jule – MEN på min måde.
Jeg har de senere år pga. sygdom trukket en del i håndbremsen, når det drejer sig om julegaver – Tidligere pakkede vi ca 100 gaver ind (ikke alle dyre gaver) som var valgt til den enkelte person – nu giver vi ca 10-15 gaver, hvoraf enkelte kan være gavekort.
Det har vi kunnet gøre fordi der ikke er små børn i familien hos os – Det er blevet sådan at vi giver gaver til dem vi holder jul sammen med og der ud over meget få gaver til teenagere i familien og det er her gavekort. – Dem vi holder jul med får lidt dyrere gaver, og det er gaver der er udvalgt til den enkelte.
Det kan være stressende at købe julegaver/øvrige indkøb, men vi vælger at gøre det af et par gange, og på tidspunkter hvor der ikke er helt fyldt med mennesker (hos os er det oftest om morgenen eller sidst på aftenen)
Det kan blive meget dyrt, hvis man mener at man skal købe alt hvad der tilbydes i reklamer.
der er rigtig mange ting man sikkert ikke mener at man kan leve foruden – MEN det tror jeg sker i de fleste familier, så synes jeg man skal gøre sig selv den store tjeneste at tænke det hele igennem en gang til (måske højt sammen med familien).
HER hos os  vil vi gerne undvære alt det vi egentligt ikke rigtig har lyst til at spise – Vi holder af forskellig fisk, rejer og æg – så vil vi gerne have lidt lunt  evt. ost og ris a la mande.
Af kager kan vi lide  de store Norske klejner + æbleskiver – Og så har vi alle hver sin smag i julekonfekt, men her køber vi lidt af de slags vi kan lide, så der er noget til alle.
Gløgg er ikke et stort hit her men Hvid Gløgg der er lavet af æblemost, kardemomme, vanilje og et stykke kanel – alt varmes godt op og tilsættes mandler i skiver – ikke rosiner (vi bryder os ikke om varme rosiner) – Vi drikker aldrig snaps, men kan lide en mørk øl alle sammen og også en cognac til kaffen
Skal man holde julefrokosten så tænk på at de fleste ikke kan spise mere end ca 6 stykker, og hvis der er lune retter er det altså begrænset hvor meget pålæg og salater der spises –
Jeg køber ikke noget vi ikke selv har lyst til at spise – blodpølse, finker og sylte køber vi ikke –
Når vi holder julefrokost er der som regel også meget lidt eller intet afskåret pålæg – Vi har flæskesteg, hamburgerryg, frikadeller, rullepølse + nogle enkelte pålægspølser i en god slagerkvalitet. Nogle kan lide grønlangkål, andre mørbrad-bøf, derfor får vi begge dele.
Ingen er så vidt jeg ved gået sultne hjem –
Efter at vi har spist lægger jeg evt rester, også de lidt mindre, i fryseren i bøtter m låg eller dybfrostposer – Vi plejer at have så mange rester at vi (næsten) har nok til 14 dage i januar.
BEMÆRK: læg ikke rester i køleskabet hvis du ikke er sikker på de bliver spist næste dag – rester der ikke bliver spist havner et par dage senere i skraldespanden og det er madspild.

 

Jeg indrømmer, der er del  hippi i mig, men samtidigt er jeg da bundet lige så meget af faste familienormer som de fleste andre – men jeg er glad for min “hippi-del”, jeg tror at det gør at, jeg ikke er så bange for at sige fra, hvis jeg synes at det er nok, eller hvis jeg synes det  er et urimeligt overforbrug.
Jeg synes man skal gøre som man har lyst det, sålænge man ikke gør andre kede af det –
Jeg tror ikke “fætter Hans” får en dårlig jul fordi han spiser en lun frikadelle i stedet for et stykke med sylte – At der ikke er 8 slags hjemmebagte småkager betyder altså heller intet – Det er da langt mere værd at man har lyst og overskud til at holde jul og hygge sig.

Jeg vil ønske jer en GOD JULEMÅNED (og husk nu at tage tid til en tur ud i det friske vejr)