forloren hare

Jeg har tidligere givet opskriften på forloren hare,  så brug søgefelt til højre, så kommer den 🙂

Jeg valgte i dag at servere brunede kartofler, da jeg havde et halvt glas fra i går, og mændene i huset kan godt lide  dem.

Selv om opskriften er givet før , skal du ikke snydes for billedet.

 

 

10748639_892382850771883_1227294043_n

Parisertoast og Pizzabunde altså Fast-Food

Det virker måske fjollet med en opskrift på “parisertoast” da det jo kun er 2 stykker toastbrød med skinke og lidt ost. Jeg smurte lidt smør på det ene brød, lagde en skive skinke på, så en skive ost og  til sidst endnu en skive brød, trykkede dem så godt sammen og  pakkede dem i pakker til fryseren.

Mange unge OG voksne elsker denne fast-food en gang imellem og en toastmaskine står i mange hjem (fås fra ca 69 kr).

Jeg har valgt at bruge grovtoast, en pakke tyndtskåret skinke, og en mild ost (man kan få smelteost til toast i små skiver, så bliver det billigere), jeg bruger light-udgaven, kan jeg for ca 2 – 2,5 kr lave en toast i en ordentlig kvalitet. 5 kr for 2 toast er jo væsentligt billigere end de 15- 20 kr som de koster i frost i butikkerne.

Jeg lavede 12 stk – pakkede  dem i bagepapir og lagde dem i poser med 2 i hver. Nu er der toast til natmad til den unge mand  i huset og evt. venner; de sidder jo engang imellem den halve/hele nat ved computeren.  Jeg har indkøbt til en portion til, men synes jeg har lavet nok i dag.

En anden dag vil jeg lave pizza  i portionstørrelse, og pakke dem  stykvis og stable dem i en skuffe i fryseren. 10 – 12 af den slags parat til mikroovnen vil der blive sat pris på ved jeg 😉 på denne måde er der FAST – FOOD i en ordentlig kvalitet.

Andebryst med appelsin og brunede kartofler og rødkål

Først skrælles hvide kartofler og de lægges i en gryde med saltet vand. Til brunekartofler koges små kartofler og pilles, ELLER man køber et glas med kartofler,det er en temperament-sag, jeg gør begge dele, skal det gå stærkt kan vi godt bruge glaskartofler, MEN giv 3,5 kr mere og få de rigtige små perlekartofler, de er mindre, pænere og en langt bedre kvalitet (her betaler det sig).

2 stk andebryster pakkes ud og lægges i en skål. henover lægges 1 skrællet appelsin , skåret i små stykker og et finthakket skalotteløg, lidt salt og 1 tsk sukker. Dette står og trækker en timestid.

Rødkål: Her anvender jeg en færdig rødkål der blot lægges i en skål og senere varmer jeg den i mikroovnen. For at gøre kålen bedre og blankere lægger jeg 1 spsk ribsgele ovenpå rødkålen, når den så er opvarmet vender jeg den godt rundt. En frisk rødkålssalat med friskskåret rødkål, fintsnittede æbler og hakkede nødder vil passe fint hertil. Men vi kan godt lide varm rødkål.

Så tændes for kartoflerne og de koger ca 25 minutter, vandet hældes fra og de står i gryden.

Andebrysterne steges på en pande først på skindsiden og bagefter på “kødsiden”, steg dem møre men ikke grå, mine fik 20 min ialt.

Rødkålen skal have 3 min i mikroovnen.

Brunede kartofler: HER GÅR MAN IKKE FRA PANDEN –  hæld 1 dl sukker på panden i et tyndt lag og smelt sukkeret, lige i det øjeblik det er smeltet tilsættes 1 tsk smør og de små kartofler – ryst panden godt og vend dem tit til de er fint lysebrune.

Sovsen laves af appelsinen anden trak i der brunes i en kasserolle, tilsættes mel og bages op. Spædes med kartoffelvand og tilsættes salt og peber  + stegeskyen fra andebrysterne og kulør. Denne sovs skal sies op i sovseskålen.

 

10479755_891762544167247_1463999259_n

Madplan for uge 46

Så er en ny uge begyndt og vi starter med en af de gode  dage, Mortens aften. Traditionen er jo andesteg, men mange har nok rykket den til i weekenden, da det er tidskrævende. Jeg har valgt et par andebryster til i aften det er nemt og  bestemt til at komme i nærheden af prismæssigt. Hvis man sørger for at krydre  godt og IKKE stege dem GRÅ, bliver selv dem på tilbud faktisk fine.

Mandag……………………….Andebryst med appelsinsalat

Tirsdag………………………..Forloren hare

Onsdag………………………..Spaghetti med kødsovs

Torsdag………………………FISK – (Jeg må se hvad jeg kan få)

Fredag………………………..Risengrød (jeg kan lide det, den der ikke kan, tager nok nogle toast i fryseren) Jeg skal bage pizzabunde til i morgen.

Lørdag………………………..Pizza efter eget valg på pizzabunde der er bagt lørdag.

Søndag………………………..?

Burgerboller

Jeg har bagt burgerboller i dag. De skal anvendes i morgen aften.

Jeg brugte en opskrift som jeg også tit bruger til “morgenboller”

Tag en stor skål og vej 500 g hvedemel af i den, tilsæt 2 tsk sukker, 1 tsk salt og 1 pk tørgær : Bland dette og tilsæt så 3 -3 1/2 dl vand og 50 g smeltet smør, ælt dejen i skålen til den er blød og lad hæve 20 minutter.

Del dejen i  ca 12 stykker og ælt dem til boller, derefter trykkes de helt flade til en diameter på ca 10 cm. De sættes på plade og efterhæver til dobbelt størrelse og bages ved 200 grader til de er gennembagt men lyse.

Når de er næsten afkølet lægges de i en plastikpose , nogle kan eventuelt lægges i fryseren til en anden gang.

Kogt hamburgerryg, kartofler og salat med æbler og dressing

Hamburgerryg sættes over og koger 1 time til 1 1/2, der slukkes for gryden og lad den trække i vandet.

Kartofler  skrælles og koges i saltet vand, ca 20 minutter – halvdelen (de mindste) brunede jeg på panden i LIDT sukker og smør, de skal ikke være vendt i sukkerkaramel som “julekartofler”.

Det grønne fra iceberg snittes og blandes med et fint skåret æble. Det grønne fra salaten har en kraftigere smag der passer godt til æble.

Dressingen var prinsesselyserød til en forandring. Det var 3/4 dl let-mayo rørt lind med saft fra granatæble (kunne være solbærsaft), sådan vil den være god til  små prinsesser, vi tilføjer så 1-2 tsk chiliolie for at give LIDT spark (lidt hakket chili el. sennep ville sikkert gøre samme gavn). Resten af denne dressing gemmer jeg til vores pålægsboller SØNDAG.10807168_890038814339620_1639065058_n

ovnbagt laks med ovnkartofler og hvidkålssalat

Laksestykker lægges i smørsmurt fad, krydres med salt og peber og der lægges citronskiver ovenpå. Sættes i en 165 grader varm ovn i 15 minutter.

Ovnkartoflerne er købt frosne og sættes i en 200 grader varm ovn i 20 – 30 min , men hold øje med dem, saltes.

Hvidkålssalat: 1 stykke hvidkål skæres så tyndt som muligt, lægges i en skål og drysses med salt. MASSER kålen (den bliver blødere og  nemmere at fordøje) 1 pære skæres i så tynde skiver som muligt og blandes med det grønne fra 1 forårsløg skåret tyndt, kålen skylles for salt, afdryppes og tilsættes.

Som dressing brugte jeg min egen let-mayo dressing: 3/4 dl let-mayo blandes med letmælk til konsistensen er passende, tilsættes salt, peber og 1 tsk honning, overhældes salaten

10799435_889423971067771_1662796647_n

Mørbradbøf med bløde løg og bønner

Jeg tager en mørbrad og skærer den i pæne skiver på skrå, vender dem i krydret mel og steger dem et par minutter på en varm pande. læg dem i et fad.

! løg skæres imens i tynde skiver og steges på samme pande. Tag dem af og læg dem ovenpå mørbraden.  sæt så ovnen i ovnen ved  170 grader 15 minutter

Imens kogte jeg nogle friske grønne bønner i 3 minutter og lod dem trække på den varme plade (så er der bid i bønnerne)

jeg hældte en madlavningsfløde på stegepanden, hvor mørbrad og løg var stegt og kogte det op, tilsatte kulør,salt og peber.

Serveres med hvide kartofler og rødbede.

 

10735747_888916844451817_766514276_n

æggekage

Jeg bruger 7 store æg og 1/2 dl fløde (eller vand), 1 pk bacon, et par tomater, forårsløg og lidt gul peber.

Bacon steges sprødt og lægges på køkkenrulle. Æggene piskes med fløden og tilsættes klippet purløg. hældes på panden med lidt baconfedt i bunden og sættes på blusset, der skrues helt ned. Nu skrabes den stivnede æggemasse hele tiden væk fra midten og ned af siderne, lige før den er færdig, lægges låg på og panden står 3 min på det varme blus ved eftervarmen.

Der pyntes med bacon, forårsløg, tomat og peberfrugt og æggekagen serveres med brød og salt og peber.

 

10755005_888456221164546_1345455537_n

Kalkunfrikadeller med ris med grønt

Ris med grønt:

Risene koges som på pakken, men jeg dumpede en fintsnittet porre, 1/2 fintsnittet rød peber og en lille dåse økologisk majs med i vandet. Da mine ris max skal koge 10 min og så trække, passer det på tiden. Pyntede med lidt store  basilikumblade (dufter dejligt).

Jeg havde lidt kolde kartofler der blev skåret i store tern og stegt i lidt olie. (de bliver brune og fint sprøde).

Kalkunfrikadeller:

500 g hakket kalkun (fra i går) røres med 1 hakket løg, 2 æg og 3/4 dl mel og krydderi (jeg brugte salt,peber og grøn hvidløgspeber). Hvis farsen virker lidt tynd tilsætter jeg lidt rasp da det efter min mening giver en lettere frikadelle end hvis man blot hælder mel i, ofte laver jeg fars helt uden mel.

Formes og steges på panden i halvt smør og halvt olie (kunne også være oliemargarine – selv om jeg synes det er et mærkeligt produkt, der er alt for dyrt). Vendes ofte og steges lys gyldne. De mætter mere end almindelige frikadeller men smager godt kolde i en frokostsandwich.

 

10656158_887899161220252_18920878_n