Kalkunfrikadeller med ris med grønt


Ris med grønt:

Risene koges som på pakken, men jeg dumpede en fintsnittet porre, 1/2 fintsnittet rød peber og en lille dåse økologisk majs med i vandet. Da mine ris max skal koge 10 min og så trække, passer det på tiden. Pyntede med lidt store  basilikumblade (dufter dejligt).

Jeg havde lidt kolde kartofler der blev skåret i store tern og stegt i lidt olie. (de bliver brune og fint sprøde).

Kalkunfrikadeller:

500 g hakket kalkun (fra i går) røres med 1 hakket løg, 2 æg og 3/4 dl mel og krydderi (jeg brugte salt,peber og grøn hvidløgspeber). Hvis farsen virker lidt tynd tilsætter jeg lidt rasp da det efter min mening giver en lettere frikadelle end hvis man blot hælder mel i, ofte laver jeg fars helt uden mel.

Formes og steges på panden i halvt smør og halvt olie (kunne også være oliemargarine – selv om jeg synes det er et mærkeligt produkt, der er alt for dyrt). Vendes ofte og steges lys gyldne. De mætter mere end almindelige frikadeller men smager godt kolde i en frokostsandwich.

 

10656158_887899161220252_18920878_n