Hakkebøf m ærter og ovnkartofler

500 g god oksefars deles i 4 bøffer bankes og steges på panden –
VI vender dem ikke i mel da det blot suger fedtstof – tilsidst krydres bøfferne.
2 store løg pilles og skæres i skiver de steges på panden tilsidst og lægges på bøfferne

sausen var en steak-sovs fra brev.

kartoflerne var en light-udgave fra LIDL der blot skulle i ovnen i 45 minutter
Ærter blev serveret til (vi er ret vilde med ærter og løg 🙂 )

27951147_1543025042460256_1680078937_o

Madpandekager m salat

Madpandekager er noget vi her i familien godt kan lide

Det er en rest kødsovs fra det der blev til risretten tirsdag+
1 pakke pandekager uden sukker fra fryseren:
Pandekagerne rulles om lidt fyld og lægges i et fad penslet  med lidt olie –
der dryssesrevet ost på og de overhældes med en smule madlavningsfløde ca 1,5 dl.
Så skal de blot i en kold ovn og der tændes for 180 grader, når termostaten på min ovn slår fra er de færdige.

Salaten var ice-berg m blåbær og ananas, dressingen var 1 spsk ananas-juice.

27947184_1542138932548867_522112637_o

små farsbrød m. ærter

Farsbrødene er små forlorne harer, blot tilsat lidt krydderurter

FORLOREN HARE m tyttebær

1 pakke  (500 g) oksefars men jeg bruger også  kalv og flæsk æltes i en skål med: 1 æg, 2 dl mælk, 1 tsk salt, lidt peber og 1/2 tsk stødt ingefær – der æltes rasp i ca. 2,5 dl måske lidt mere, det skal blive et fast farsbrød – der lægges baconskiver over  hele “brødet” – det lægges i en lille bradepande og der tilsættes 1 dl vand.

Hvis man startede med at tænde ovnen skal det sættes ind i den varme ovn og stege 45-50 minutter. Hvis ovnen er kold skal det have ca 60 minutter.

hertil ærter og ovnkartofler27907380_1542138899215537_1222106615_o

Risret med broccoli og flutes

Risret er nemt:
Risene sættes over og koger møre Minus 2 minutter 🙂
1/2 kg fars brunes i 2 spsk smør/olie, der tilsættes 1 stort hakket løg, 1 stor rød peber (hakket) + 1/4 stort fintsnittet hvidkål –
og der krydres godt med karry salt og peber, her bruger jeg også 2 tsk “indisk blandingskrydderi). Der tilsættes 1 dl vand og det snurrer mørt under låg –
Her sættes det halve i en boks i køleskabet (bruges til madpandekager torsdag)
De NÆSTEN møre ris tilsættes og det varmes godt igennem mens vandet damper af –

Serveres med kogt broccoli og groft brød

27836218_1540329682729792_849247892_o

Kyllingespyd m cous-cous + grøn salat

Kyllingespydende er lavet af inderfileter, der er skåret i mundrette bidder –
de er sat på træspyd med æble, squash og rød peberfrugt –
Spydene blev lagt i marinade af 2 spsk olie, 1 tsk soya, lidt æblesirup (kunne være eddike) +
1 spsk af et blandingskrydderi  fra TIGER med bla. paprika i –
her har de så stået hele dagen og er bare blevet vendt af og til.-
De lægges på en bradepande og kommer i ovnen ved 180 grader –
De skal have 15 minutter på den ene side , vendes og have 15 minutter på den anden side –
MEN hold øje med dem (de skal være stegte men ikke brændte)

Cous-Cous er så nemt (noget til en hurtig dag evt m blandet med skinke/kyllinge-tern)
2 gulerødder + 1 løg skrælles og rives/snittes fint –
Det snurrer i 1 spsk olie + 1/2 dl vand til de er næsten møre –
Der tilsættes 2 spsk klippet persille + 1 tsk krydderi-mix fra grønthandleren der indeholder rosmarin,oregano, hvidløg, paprika, timian, merian og karry.
IMENS koges 5 dl vand, når det koger tilsættes 2,5 dl cous-cous og det tages straks af varmen,
Det skal blot hvile 8-10 minutter så har “grynene” suget vandet til sig og de blandes i grøntsagerne og der drysses med snittet forårsløg.

I dag får vi salatblade der pyntes m æg og tomat og dryppes m citron  til.

27711189_1539387819490645_1073887738_o

Kogt hamburgerryg m grøntsager

Hamburgerryg koges (ikke buldre-koge) i 45 minutter og hviler 15 minutter –
Skæres i skiver og serveres med kartofler og grøntsager –
Vi fik en pebersovs til, køb den på flaske den er ikke så salt som pulversovs.

Vores grøntsager i dag var 1 blomkål, nogle gulerødder og stangbønner.
Stangbønner er den bønne jeg bedst kan lide, den skæres i skrå bidder og koges lidt mindre end gulerødderne.

Mine kartofler er fra NETTO og  da jeg kogte dem som jeg plejer var de meget faste da jeg stak i dem 45 sekunder senere puffede de op og var tæt på at koge ud –
Resten af den pose skal blive til mos 😀27708246_1537351146360979_1073112789_o

Ugeplan for uge 6

I denne uge er der sat et par  nye ting på – Jeg har en ide til de kyllingespyd vi skal have mandag, jeg vil marinere dem og så skal de steges i lidt soya på panden –
Risretten tirsdag tænker jeg med peberfrugt, løg,  carry og en blandet salat og broccoli til

MANDAG:……..Kyllingespyd m cous-cous og salat m  forårsløg

TIRSDAG:……..Risret m hakket svinekød, broccoli og salat – her

ONSDAG:………Farsruller m bacon, kartofler og pebersovs

TORSDAG:…….Madpandekager (har pandekager i fryseren)+salat m blåbær og ananas.

FREDAG:……….Hakkebøf m ovn-frites og ærter

LØRDAG:………Jeg skal til strikkeweekend så i dag får vi Svensk Pølseret.

SØNDAG:……..Boller i karry m ris og salat (det skal være nemt,  så vi bruger frosne kødboller)

Jeg mangler kyllingebryst, oksefars og ærter og frosne kødboller til søndag, og som sædvanligt smør, mælk og ost –
Da jeg har rugbrød i fryseren – og der er købt kolonialvarer er der vist ikke andet.

Pastaret m skaldyr og flute

300 g fuldkornspasta………
250 g frosne ærter…………..Tøs op
150 g tomater…………………Små dadeltomater der skæres i kvarte
1 bundt grønne asparges….Dampes og skæres i stykker
1/2 bundt dild…………………Hakkes
Lidt snittet forårsløg……….= det grønne drys der pynter

Skaldyr efter smag  (jeg havde 125 g rejer + 125 g krebsehaler på frost + 1 pk panerede rejer)

Dressing
Olie
Citronsaft af 1/2 citron
Æblesirup
salt og peber
Jeg starter med citronsaften, tilsætter æblesirup, salt og peber, til sidst tilsætter jeg olie efter smag – æblesirup kan erstattes af eddike og en tsk honning.
der tilsættes den hakkede dild.

Salat til pynt (jeg bruger min yndlingssalat – feldsalat) samt de  panerede rejer.
De panerede rejer skal i friture i ca 3 minutter og dryppes af på papir.

Jeg starter med at  lave dressing og dampe asparges (og de skæres i stykker)
Jeg blander dressing, asparges og tomat

Pasta koges og  når de er kogt tilsættes ærterne så de varmes –
Imens friteres de panerede rejer (eller de kommes i ovnen)
Vandet hældes fra Pasta –  skaldyr og dressingen (med asparges og tomat) tilsættes
Det hele hældes i et fad og pyntes med de friterede rejer og lidt hakket forårsløg.

Serveres med flutes.

27651026_1536383029791124_608494985_o

Kartoffelsalat, salat og stegte tykke pølser

Kold kartoffelsalat:

kogte kartofler skæres i skiver –
1/2 størt løg skæres i små tern –
1/2 bundt fintklippet purløg.
Det blandes i en skål og dressingen hældes over.

Dressingen til kartoffelsalat (passer også til en pastasalat)
2 dele ymer og 1 del mayonaise (er det den hjemmelavede er forholdet 3/1)
smages til med salt og peber fra kværn og i dag fik den 2tsk sennep –
piskes godt sammen og hældes over kartoflerne der omrøres.
Pyntes med purløg og tomat

(Hvis den står længere tid kan kartoflerne suge dressingen til sig, så rører jeg blot 1 spsk ymer i og rører rundt )

Salaten var en færdig pose salat fra Rema 1000

Pølserne var tyske bockwurst på dåse købt i Aldi (de er faktisk ret gode og i dag skulle det ikke være besværligt)
Pølserne blev prikket og stegt i 1/2 spsk olie på panden.

27650806_1534621046633989_1671040685_o

Biksemad

BIKSEMAD:
Kogte kartofler skæres i tern-
Løg skæres i tern –
Flæskesteg skæres i tern –
Først steges løgene, så tern af flæskesteg, tilsidst tilsættes kartoflerne og det hele  brunes sammen på en stor pande, der krydres med salt og peber.

SPEJLEÆG:
En pande varmes og 1 tsk smør smeltes –
Passende antal æg slås ud i panden og der skrues helt ned –
Når de langsomt er færdigstegt, serveres de sammen med biksemaden.

Serveres m et par skiver brød fra i går og rødbeder

27535445_1533505470078880_1040953383_o