Jeg fortsætter med at tømme fryseren og da det er ved at være slut på oktober er de fleste ting i haven høstet og lagt til opbevaring – Vi har masser af grøntsager både kartofler, løg, rødbeder, porrer, selleri, kål, græskar og squash af forskellig slags – desuden er der lagt en del bladbeder og bønner i fryseren – krydderurterne blev i potter sat i det tømte drivhus og jeg tror at havemøblerne bliver samlet sammen og følger efter i løbet af ugen.
Og når vi selvfølgeligt bruger de grøntsager fra haven supplerer jeg bare med lidt rodfrugter.
Jeg vil også have fisk og kødfrie dage på menuen.- Vi spiser kun kød max. 3 gange om ugen.
Da jeg har haft meget frugt i haven har jeg lavet maaange glas marmelade, så jeg kan bage en roulade eller nogle boller hvis der skal hygges.
MANDAG……Madpandekager (tortilla) med tomatsovs m grøntsager (kødfri)
TIRSDAG……Spaghettisquash m bacon og madbrød (kødfri)
ONSDAG…….Fisk (endnu ved jeg ikke hvilken) (fisk)
TORSDAG….Chili sin carne m ris og creme-fraiche (kødfri)
FREDAG…….Bøf m bearnaise, glaserede løg, bønner og kartofler. (Kød)
LØRDAG…….Kyllingesnitzel m ærter og brasede kartofler. (Kylling)
SØNDAG…….Frikadeller m stuvet kål (Kød)
Opskrifter som jeg vil bruge:
Mandag
I dag fylder jeg dem som i disse
MEN bruger masser af grøntsager i små tern i stedet for oksekød.
Tirsdag
Bagt spaghettisquash:
Dette kan min mand lide – han er den der er gladest for dem her hos os – jeg spiser dem en gang imellem, men han kan spise dem hver dag (enten til frokost eller til aften)
1 spaghetti-squash skæres igennem på den lange led –
Pensles på skærefladen (smør,olie eller som her chili eller hvidløgsolie) –
Lægges med skærefladen nedad på bagepapir og steges i 45-60 minutter ved 200 grader –
De er nu til at trevle op med en gaffel som fin tynd spaghetti (og de er sundere)
Onsdag
Vælger først fisk når jeg er hos fiskehandleren
Torsdag
Jeg havde lavet en stor portion tomatsovs m grøntsager og det der var tilbage fra mandag tilsatte jeg :
1 dåse røde kidney-bønner
Hvidløgssalt, peber, tomat, rød tørret chili + 1 tsk stødt kanel (det understreger chili)
jeg tilsatte så også et par spsk tomatkoncentrat (det skal være lidt krydret)
Kogte det godt igennem og serverede med creme fraiche og ris.
Fredag:
Giver egentligt sig selv
Glaserede løg er løg i skiver svitses på panden til de er næsten gyldne så drysses 1-2 spsk farin på og de steger færdigt til de er gyldne og glaserede.
Lørdag:
kyllingesnitzlerne er fra Aldi og skal blot brunes gyldne på panden – Resten af kartoflerne fra i går skæres i skiver og brases på panden – ærterne er fra haven (men har været i fryser)
Søndag:
Og evt også RIS/MAJS-frikadeller:
majsfrikadeller/ kødfrikadeller og bagt spaghettisquash/ linsepasta
Tilbehør efter eget valg. måske squash-pasta