madplan for uge 44


Vi SKAL have tømt mere ud i fryseren, og da det ikke er udelukket er kød der ligger der – vil jeg bage en tærte m blommer – der er faktisk mange og jeg har kogt en del sveskemarmelade, og måske bliver det også til en hindbær-roulade.
Jeg hører til dem der ikke vil lade noget i haven gå til spilde, og det har været et godt frugt-år så der er en del frugt i fryseren lige nu.

Jeg har skrevet denne madplan efter fryserens indhold, MEN da hakket oksekød, kylling og fiskefars næsten altid er til at få på tilbud er det også en billig uge –
Det er næsten kun mælkeprodukter,  smør og ost jeg skal købe, men jeg kan også bruge af det grønt, der stadigt er i haven (eller det meste er efterhånden taget op og lagt i havehuset )-
Vi har dyrket en del grønt i vores have i højbede  og det har givet godt, så næste år udbygges køkkenhaven med endnu flere højbede.

 

Mandag:……..Karrygryde m fuldkornsnudler og mos.
(hakket oksekød)

Tirsdag:………Æggekage      /     Hindbærroulade
(vegetar)

Onsdag:………Fiskefrikadeller m revet gulerod
(Fisk)

Torsdag:……..Rød Sagosuppe   /    Te m.  boller
(Vegetar)

Fredag:……….Byg-selv burger m fuldkornsboller
(mulighed for vegetar)
(JEG vælger en fuldkornslomme med vegetarkød og salat)

Lørdag:……….Kyllingebryst m. Rosmarin og bagte kartofler (+ søde)          Svesketærte
(kylling )
Søndag:……….Glaseret hamburgerryg , glaseret butternut-squash,        Flødekartofler + Søde kartofler m soyafløde
(mulighed for vegetar)

 

OPskrifterne som jeg vil bruge er der link til her:

Mandag:::

Kødsovs RAS EL-HANOUT m ris

Tirsdag::::

Æggekage m hjemmebagt rugbrød

Onsdag::::::

Fiskefrikadeller, nye kartofler + pastasalat

Torsdag:::::

Rød sagosuppe

Fredag:::::

Byg selv burgere (nemt, hurtigt OG populært)

Lørdag::::::
Kyllingebryst m rosmarin:
Jeg har fine rosmarinkviste i drivhuset så tager en pr kyllingebryst og stikker den igennem kødstykkerne, drysser med salt og peber –
Pensler et fad og steger dem i ovnen tildækket i ca 15-20 min v. 190 grader –
serveres m kryddersmør + bagte kartofler.

Søndag:::::
Her har jeg et stykke der er kogt i fryseren og jeg glaserer den således

Glaseret hamburgerryg m kartofler (frost) og råkost


Samtidigt steger jeg en 1/2 butternutsquash der  glaseres så er der mad med/uden kød

I dag hasselbagt butternutsquash, mos af søde kartofler og dampede grøntsager


Serveres med flødekartofler + “flødekartofler” af søde kartofler, hvidløg og soyafløde.



Comment 0 Replies

Your Information