Flødekartofler


Flødekartofler:

Skrællede kartofler der er skåret i skiver ca 1 kg
1 stort løg i skiver
Salt, peber og evt tørrede krydderurter
ca. 2,5 dl piskefløde (eller endu bedre madlavningsfløde)
Smør til at smøre fadet med.

De skivede kartofler lægges lagvis med løg og krydderier i et fad.
til sidst hældes fløden over – kan fortyndes LIDT, men så bliver mine knapt så cremede som jeg kan lide dem.

I ovnen ved  ca 190 grader i ca 45 minutter alt efter lagets tykkelse.

Jeg har set en opskrift hvor man i stedet for fløde brugte skummetmælk med maizena der blev pisket sammen og kogt til en tynd sovs der blev hældt over kartoflerne – det er efter min mening IKKE flødekartofler men klart en mere mager udgave og i hvert fald bedre end de færdigposer fra dybfrost – DER er mange ingredienser man ikke forstår <3