Madplan for uge 42 (18-10 / 24-10)


Det er skolernes efterårsferie og jeg synes man skal forsøge at komme lidt på tur –
Så op af sofaen og lav en kande  kogende vand – når man så tager kakaopulver, tebreve  og et par sandwich med, – Er det pragtfuldt at være i skoven  eller ved stranden og hvis aftensmaden så er hurtig så er det en win win.
Jeg har sat boller og kage på – brug de opskrifter du plejer at bruge, fordi der bliver  dage med regnvejr (måske endda silende) og hvis man ikke er 5-6 år gammel eller derunder, regner jeg ikke med at der kæmpelyst til vandpytte-hopning –
MEN en hyggedag med nybagt kage, en bog, eller en film kan de fleste vist være med til.
Byt om på dagene så det giver mening i din uge.

MANDAG::::,Det bliver en start på denne uge hvor vi køber mad udefra –

TIRSDAG::::Farseret blomkål  m. kartofler og hvid sovs (Jeg laver det i 2 brødforme, så er det let at skære i skiver og perfekt til sandwich m. salat,tomat og evt,  peberrod)
KOG KARTOFLER TIL I MORGEN

ONSDAG:::::Pølser m brød og varm kartoffelsalat –  Bag en kage om eftermiddagen

varm kartoffelsalat

TORSDAG:::Tortellini m. fennikel og squash-pasta  (dette kan laves på max 15 minutter)

FREDAG:::::En curry m ris + frisk frugt (frugt smager rigtig godt til en curry)

LØRDAG:::::Pizza m salat på (Her købes frosne gode lidt tykke pizza i MENY)
Hvis man ønsker det kan man jo lave pizzaen selv – kan være hyggeligt i regnvejr.

Hjemmelavet pizza

SØNDAG:::::Tomatsuppe (kog evt nudler til) + boller m. pålæg  til kaffen.

 

Opskrifter:
Mandag giver sig selv – her vælger vi hvad vi lige synes.

Farseret blomkål:
Rør en frikadellefars af 500 g kød, krydr (lidt mere krydret end normalt) og lad den hvile på køl.
Del et blomkålshoved i mindre buketter og lad dem koge 2 minutter
Lad den dryppe godt af i en sigte –
Læg smurt bagepapir i 2  små forme eller et stort fad –
Læg først fars, så et lag blomkål (tryk det lidt ned) og så et lag fars til sidst –
Sæt formene/fadet i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter (skal være gennemstegt) –
Lad fadet hvile mindst 15-20 minutter –
Da jeg laver 2  små forme passer den ene i tyndere skiver som pålæg i sandwich, den smager godt med sennep eller peberrod, med salat lidt mayonaise og tomat er den måske mere børnevenlig.
Serveres med kogte kartofler og en lys sause.

Pølser m brød er lige ud af landevejen
Den gammeldags kartoffelsalat

varm kartoffelsalat

Tortellini m. fennikel og squash:
1 fennikel skæres i mindre tern – hvis man ikke kanlide fennikel så brug en rød peber der skæres småt.
Tortellini koges sammen med fennikel til pastaen er mør –
En håndfuld salat/1 hjertesalat lægges i en skål sammen med 1/2 squash i små tern –
Når den kogte pasta er mør og rystet godt af, hældes den i skålen og blandes –
Dryppes med citron og lidt olie og der kommes parmesan på
Serveres med rugbrød og evt 1/2 kogte æg

Tomatsuppen
Dette er en mou-suppe der er købt på tilbud –
Jeg koger lidt suppehorn i suppen (tager 3 minutter) –
Serveres med brød af ønsket slags –
Herefter serveres boller med lidt pålæg til kaffe/te.
Her bager jeg bare en plade helt almindelige boller efter den opskrift jeg plejer at bruge.
Hvis du er vant til at bruge “papkasseboller” så brug dem bare men lad dem hæve til de er godt svampede – det er det der giver gode boller.

Pizza

Hjemmelavet pizza

Curry m ris
Curry er faktisk blot snittede grøntsager, der er svitset i carry og tilsat en smule vand –
De tilsættes så feks afdryppede  kikærter eller kogte linser (vi bruger linser) , derefter smages til – Jeg bruger alle de grøntsager som jeg nu har, her kommes også ofte lidt hvidkål i.
Jeg synes det er vigtigt at bruge carry, spidskommen, ingefær + lidt kanel + chili –
Det understreger carry-smagen og hvis man bare tilsætter krydderierne forsigtigt, kan man sagtens opnå den ønskede smag.