Lasagne m råkost

Lasagne er pastaplader, kødsovs og en hvid sovs der lægges i lag.
Nogen kommer ost i sovsen – det er en smagssag.

Kødsovs:
250 g oksefars brunes med 1 hakket løg + masser af revet squash (har dem i haven og de “forsvinder” i sovsen – men fylder) –
Tilsættes 1 dåse tomater (de billige hakkede) –
Koges godt igennem under låg og smages til efter smag (krydderurter, salt, peber, hvidløg, chili, paprika, ja alt hvad man kan lide) – JEG kan lide den med salt, peber og tørrede krydderurter – de 2 andre kommer chilisovs oven på 🙂

Hvid sovs:
Den må godt være lidt tynd –
1 spsk smør smeltes og der piskes 2spsk hvedemel, nu spædes med 1/2 l mælk –
Piskes godt og koges igennem

Så lægger jeg et lag sovs, pastaplader, kødsovs, pastaplader, kødsovs, pastaplader og til  sidst hældes resten af sovsen over og der prikkes her og der så sovsen siver ned – hvis der nu ikke er sovs på de øverste plader hælde lidt mælk på –
Den sættes i ovnen ved 180 grader i 40 minutter, efter 25 minutter drysses revet ost på

Serveres med en råkost af gulerod og rosiner der kommes et par spsk appelsinjuice på.

35463898_1667948079967951_2876102125094436864_n

Fiskefrikadeller, nye kartofler + pastasalat

Pastasalaten er salat fra haven,
125 g rå pasta der koges efter posen (ikke meget bløde) –
De drypper af og afkøles,
2 små finthakkede rødløg (haven)
1 stor tomat +1/2 agurk skæres på mandolinjernet –
Det hele blandes og serveres med en færdig dressing

Nye kartofler ordnes og koges i letsaltet vand

Fiskefrikadellerne er stegt i halvt olie/smør ved ikke for kraftig varme – det tager lidt længere tid, men de bliver fint lyse.

Jeg har købt fiskefarsen færdig hos fiskehandleren – den er lidt dyrere, men smag og duft opvejer det altså. Den koster 42 kr for 1/2 kg og der blev 8 stk

35238495_1666642533431839_5048214541498843136_n

 

Fyldt pasta m bacon og fløde (her maizena madlavningsfløde 7%)

Dette er en mega nem ret, men alligevel hyggelig at spise, jeg er ikke vild med pasta (spiser det helst ikke) men den fyldte pasta og lasagne kan jeg godt lide, jeg tror at det er fordi fyldet giver smag til pastaen.

Min fyldte pasta er fra ALDI, den er god og ikke dyr koster knapt 9 kr (jeg bruger 2 pk)
De fleste butikker har dem i deres eget mærke så er de billigst og de er udemærket.
Den koges efter pakken og drypper af –
1 pk bacon steges og brækkes i små stykker –
1 spsk smør smeltes og tilsættes madlavningsfløde –
Koger op så det jævner lidt, smag til med salt og peber  –
Så tilsættes den kogte fyldte pasta og det varmes igennem –
Drysses med bacon og lidt friske krydderurter –
serveres med salat fra haven.

35227228_1665360090226750_852322760808988672_n

Boller i karry mtilbehør

Boller i Karry
Kulhydratfattige og allergivenlige kødboller(Minus mælk og mel, kan laves m. glutenfri havregryn)

400 g flæskefars røres med 2 æg og krydderier efter smag + 1/2 dl havregryn (her kan bruges glutenfri)–
Jeg brugte 1 tsk salt,  1/2 tsk peber og 1/2 tsk krydderiblanding.
Rør godt og det kommer til at hænge sammen – farsen har godt af at stå 1/2 time og hvile.
Min mand rørte dem med håndkraft, Men de kan også røres i food-processer)

De formes med en teske og koges i letsaltet vand til de er faste –
Tages op med en hulske og køler af.
De smager af KØD og hjemmelavet OG er utrolig nemme at lave.
De kan bruges til boller i karry – farsen kan bruges til frikadeller, farsbrød eller farserede grøntsager.

Jeg lavede en karrysovs af 3/4  l kogevand fra bollerne – 1 stort hakket æble og 2 små hakkede løg, 2 spsk hvedemel og 1/2 spsk karry.
tilsatte bollerne og varmede det godt igennem.

Serveres med ris og tilbehør
Tilbehøret var i dag ananas, rosiner, og små forårsruller

35130740_1664160990346660_2540812900382015488_n

Æggekage m brød + lidt pålæg

ÆGGEKAGE:

Hemmeligheden er LAVT BLUS så bliver den blød og lækker 🙂
Jeg bruger 7 store æg og 1/2 dl fløde (eller vand), 1 pk bacon, et par tomater, purløg og lidt rød peber (hvis jeg havde haft det var der kommet nogle skivede nye kartofler i , men det undværer vi i dag)

Bacon steges sprødt og lægges på køkkenrulle. Æggene piskes med fløden og tilsættes klippet purløg. hældes på panden med lidt baconfedt i bunden og sættes på blusset, der skrues helt ned. Nu skrabes den stivnede æggemasse hele tiden væk fra midten og ned af siderne, lige før den er færdig, lægges låg på og panden står 3 min på det varme blus ved eftervarmen.

Der pyntes med bacon, purløg, tomat og peberfrugt og æggekagen serveres med hjemmebagt brød og salt og peber.

35147410_1663242627105163_2785892526089830400_n

 

Madplan for uge 24

Mandag skal jeg opereres endnu  en gang – surt, men nødvendigt.
Den dag klarer de sig med rugbrød.

MANDAG:……….Rugbrød med pålæg vi laver lidt røræg + vi har et stykke kogt skinke

TIRSDAG:………..Boller i karry m ris

ONSDAG:…………Fyldt pasta  m bacon og råkost

TORSDAG:………..Fiskefrikadeller m nye kartofler og pastasalat (lidt dyrt men så er æggekagen senere på ugen meget  billig, da jeg har 4 høns i baghaven)

FREDAG:…………..Lasagne

LØRDAG:…………..Risengrød og pandekager

SØNDAG……………Æggekage m bacon

Jeg har noget ef det jeg skal bruge, men ellers handler vi i REMA 1000, jeg skal jo også have brød og mælk – fiskefarsen køber vi hos fiskehandleren, den er god (er virkelig pengene værd)

Forårsruller m ris og salat

Dette er en favorit, når det skal gå stærkt eller være nemt <3

1 stor pose forårsruller steges til de er tilpas brune/gyldne/sprøde lægges i et fad –
Imens koges risene i 12 minutter/hviler 10 minutter.

En skål  salat serveres til
Vores salat var alt hvad jeg kunne finde i haven –
Persille, 4-5 forskellige slags salatblade (jeg sår både rød, alm salat og spinat i flere udgaver i plantesække – Så plukker jeg blade efterhånden) lidt groftrevet gulerod og lidt persille.
Jeg snitter det hele fint og drypper med lidt citron.

34909190_1661105527318873_6960435879777140736_n

Kyllingekrebinetter” m bacon, stegte kartoffelbåde, nye kartofler og ærter

Kyllingefarsen fra netto ialt 600g deles i 6 bøffer og omvikles med en skive bacon brug en tandstikker til at “låse” med de brunes i 1 – 2 spsk smør, lægges i et fad og sættes i ovnen ved 170 grader til de er gennemstegte

Kartoffelbåde er pæne kartofler der skrubbes og skæres i både –
de kommes i et fad og dryppes med 2 spsk olie+ lidt krydderi efter smag –
De steger ved 170 grader i ca 35.40 minutter –
Drysses med salt og serveres med det samme

ærterne er 1/4 pose (ca 250 g) fr fryseren –
De varmes blot i kogende vand

Resten af de nye kartofler varmes blot i kogende vand

her i huset behøver vi ikke sovs hertil – hvis der er nogen får de skyen fra stegefadet eller en  tsk koldt smør.

34497843_1657965704299522_2968633823937429504_n

Medisterpølse, nye kartofler og stuvet sommerkål – (Pasta til sønnen)

Sønnen spiser ikke kartofler der er kogte – kun stegte, derfor pasta til ham da JEG nægter at stege de nye danske kartofler 😀

Medisterpølsen er kogt i formiddags og så stegt/brunet pænt på panden.

Sommerkål er et tidligt kålhoved der er mildt i smagen (god til dem der ikke bryder sig om kål – den lugter heller ikke så meget når den koges) Jeg kan købe det hos min grøntsagspusher (en bod ved siden af hvor jeg bor)

Kålen skæres fint og koges i saltet vand –
Kålen drypper af –
Der laves en lys stuvning af 2spsk smør, 2 spsk hvedemel og 2 dl kogevand –
Koges op og piskes godt igennem – der justeres nu med mælk/fløde og smages til –
Den afdryppede kål (der skal ikke være vand i kålen) kommes i og der dryppes evt med persille

34536454_1656973851065374_5838010975139135488_n

Gæsteindlæg af Britt der har en side om air-fryers

Dette indlæg er skrevet af Britt der har www.airfryeropskrifter.dk.
Det er en side jeg fandt på nettet da jeg købte min air-fryer Jeg er meget glad for den og da  Britt har mere erfaring med dem end jeg bad jeg hende skrive et indlæg –
Jeg mener det vil være en god ide måske at kigge på hendes bloggfør man køber en sådan –
JEG har fundet ud af at jeg gerne vil have en større model end den jeg har.


Indlæg til ”billig nem mad, der ikke ruinerer dig”

Lidt om airfrying og dets fordele.

Jeg hedder Britt og har hjemmesiden airfryeropskrifter.dk. På opfordring fra Berit fra Billig nem mad/billigeopskrifter.dk, vil jeg her i korte træk fortælle lidt om airfryer maskinen, dens fordele og hvad man kan tilberede i den.

En airfryer tilbereder maden med varmt luft, der cirkulere hurtigt inde i maskinen. Denne teknik gør, at airfryeren er hurtigt opvarmet i løbet af et par minutter og at maden bliver dejlig sprød udenpå og saftig indeni. Fedtstof bruges der kun ganske lidt af og man kan tilberede de fleste retter, som man før har tilberedt i friture eller ovn.

Tilberedningstiden er hurtigere, de fleste retter er nemmere at tilberede og så er brugen af 80% mindre fedtstof jo meget sundere. Alt i alt sparer man både tid og forbrug af strøm og retterne bliver rigtig lækre sprøde og saftige.

Af almindelige hverdags retter eller tilbehør kan nævnes

  • Stegte frikadeller uden fedtstof
  • Stegte kartofler i alle mulige størrelser og varianter, der bliver lige så gode som i friture eller ovn
  • Kogning af æg uden vand, både som blødkogt og hårdkogt
  • Bagning af boller og brød
  • Grillede rodfrugter og grøntsager
  • Hakkebøffer, steaks, steg, fisk og kylling
  • Pizza
  • Kager og tærter
  • Sunde snacks af f.eks mandler, rodfrugter, tortillas og kikærter

Airfryeren kan også bruges til at opvarme rester, rundstykker eller tilberede toast. Kun fantasien sætter grænser.

Airfryeren kan købes fra kr. 300 – kr. 1600 (internetpris for den dyreste, som man kan finde i butikkerne til kr. 2.600). Der er forskel på størrelserne og hvordan de yder, og om de er digitalt styrede. Jeg står gerne til rådighed med vejledning, hvis man ikke ved, hvad man skal vælge. Det afhænger selvfølgelig af ens behov. Jeg bruger kun min egen ovn juleaften, og ellers til opbevaring af min airfryer nummer 2 med tilbehør. Hvis du har brug for hjælp, kan jeg kontaktes via kontakt formularen på min hjemmeside.

Håber jeg har vakt din interesse, og at mine mange opskrifter på hjemmesiden kan inspirere lidt til at stifte nærmere bekendtskab med airfryerens fordele. Søg eksempelvis på kartofler i søgefeltet, og du finder alle opskrifter hvori kartofler indgår. Du finder ligeledes gode råd, tips og tricks. Alle opskrifter er forklaret med billeder af fremgangsmåden.

Linket fører til en super nem opskrift med asparges horn, som er meget velegnet til skov eller strandturen, til madpakker eller en let frokost. Da aspargesene ikke skal koges først, er de hurtigt tilberedt og smager dejlig sprød og frisk.

Jeg ønsker dig happy airfrying!

https://airfryeropskrifter.dk/asparges-horn-med-hamburgerryg/