Lasagne er pastaplader, kødsovs og en hvid sovs der lægges i lag.
Nogen kommer ost i sovsen – det er en smagssag.
Kødsovs:
250 g oksefars brunes med 1 hakket løg + masser af revet squash (har dem i haven og de “forsvinder” i sovsen – men fylder) –
Tilsættes 1 dåse tomater (de billige hakkede) –
Koges godt igennem under låg og smages til efter smag (krydderurter, salt, peber, hvidløg, chili, paprika, ja alt hvad man kan lide) – JEG kan lide den med salt, peber og tørrede krydderurter – de 2 andre kommer chilisovs oven på 🙂
Hvid sovs:
Den må godt være lidt tynd –
1 spsk smør smeltes og der piskes 2spsk hvedemel, nu spædes med 1/2 l mælk –
Piskes godt og koges igennem
Så lægger jeg et lag sovs, pastaplader, kødsovs, pastaplader, kødsovs, pastaplader og til sidst hældes resten af sovsen over og der prikkes her og der så sovsen siver ned – hvis der nu ikke er sovs på de øverste plader hælde lidt mælk på –
Den sættes i ovnen ved 180 grader i 40 minutter, efter 25 minutter drysses revet ost på
Serveres med en råkost af gulerod og rosiner der kommes et par spsk appelsinjuice på.