Fiskefillet m ovnstegte kartofler + salat

Ovnstegte kartofler:
Det er kogte kartofler der skæres igennem og lægges på en bradepande m. bagepapir.
De dryppes med olie og krydres efter ønske –
Sættes i ovnen v 200 grader i ca 15 minutter – vendes og sættes retur 10-15 minutter igen.

Jeg koger ofte flere kartofler når vi får kartofler – her hos os kan vi lide dem ovnstegte, brasede og varm og kold kartoffelsalat – så er forarbejdet gjort 😀

fiskefiletterne  steges i en dyb pande i  1,5 cm olie

salaten er en pose basis-salat pyntet m æg og tomat

31076251_1620432704719489_111256292_o

Madplan for uge 18

Da jeg skal gen-opereres inden for kort tid (vi ved ikke om det bliver i denne uge eller næste), har vi lavet alle opskrifter så det er til at klare for min mand eller så det kan klares i fællesskab. Så indrømmet baren ER sat lavt, men det kan jo sagtens smage godt alligevel 😀
Jeg har lavet madplanen nu da meget af det der skal bruges er på tilbud i REMA 1000 fra søndag : Kylletter, Kalv/flæskefars, Pølser, Pasta, Mørbrad, Kærgården og Knorr risret (hvis man vil have en nødløsning i baghånden

Mandag………Ris m ærter og majs og kylletter

Tirsdag………..Ovnstegte frikadeller m kartoffelbåde og salat (vægtvogteropskrift)

Onsdag………..Batmands livret (pommesfrites og pølsestykker)

Torsdag……….Pastasalat m kylling

Fredag…………Mørbrad m paprikasovs og ris

Lørdag………… Flæskesteg m brunede kartofler og salat af rød spidskål (hvis jeg kan få det)

Søndag………… Måske gøre det nemt, så rester fra ugens løb serveret som buffet –
Det kan vi lide at få serveret, så kan man spise det, man har lyst til –
der bliver nogle  frikadeller +  et stykke steg + evt et par kylletter – det kan serveres med lidt salat og stegte ris (rest fra fredag) og evt en rest kartoffelbåde/fritter  😀

Hvedeknopper 20-24 stk (De er perfekte som krydderboller og kan fryses)

Hvedeknopper er nemme og bage selv – men det er vigtigt at give tid til hævningen sidste gang hævede mine 1 lille time før de var “svampede”

Dejen lavede jeg af:
5 dl lunken vand
75 g smør
1 pk gær
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 spsk kardemomme (det giver smagen af hveder)
2 æg
Alt dette piskes godt sammen og der irøres godt 1 kg hvedemel –
Her kan naturligvis bruges 1/2 fuldkornsmel – MEN det er hveder så her er det hvedemel 🙂
Æltes godt til en blød elastisk dej gerne i 15 minutter –
Hæver til dobbel størrelse og formes til 20 hvedeknopper + det resterende til et brød (ellers 30 “knopper”)
Hæver mens ovnen varmes til 200 grader, pensles med vand og bages til de er gennembagte MEN LYSE (skal jo ristes), mine bagte ca 13 minutter.

her mine “knopper”
Det hele bagt for ca 10 kroner og der er en hel del brød.

IMG_3218

Mad-plan for uge 17

Ja så  er vi klar til en ny uges madplan – Jeg bliver (forhåbentligt opereret onsdag) – så mor her kan gå stille rundt, men må INTET lave den første uge, de næste 14 dage må jeg ikke bukke mig, lave pludselige bevægelser OG løfte/bære – SÅ “de 2 andre må på banen” 😀
Det er der taget hensyn til i madplanen.

Mandag ………………..Hjemmelavet burgere

Tirsdag …………………Krebinetter m grøntsager

Onsdag …………………Salat (færdigkøbt) + Kærnemælkskoldskål
Jeg skal opereres i Slagelse så resten af ugen er køkkenet overladt til manden.

Torsdag ………………..Her skal vi have varme hveder + te (Tradition)

Fredag ………………….STORBEDEDAG …… Fiskefiletter m råkost og kartoffelbåde

Lørdag ………………….Fuldkornspasta + kødsovs

Søndag …………………Kogt hamburgerryg m grøntblanding fra fryseren

Boller i karry m ris og vandmelon

Ris koges som der står på posen da der er meget forskel på de forskellige typer.

I øjeblikket bruger vi frosne kødboller (jeg sparer på kræfterne) og der tilsættes 1 stort krus ærter til sovsen

Vi får vandmelon til det smager godt med frugt til den krydrede sovs (her smager den af karry, men det er jo en smagssag)

Karrysovs (lidt stærk men brug evt. det halve krydderi)
2 spsk smør smeltes og tilsættes 1 1/2 spsk karry + 1 tsk boullionpulver –
det piskes godt sammen og der tilsættes 2 spsk hvedemel + 1/2 l vand/mælk (dette tilsættes langsomt og piskes godt) nu justeres med mælk og der smages til med salt + peber –
bollerne og ærterne kommer og varmes under omrøring

30944336_1614809178615175_932911560_o

Kyllingetærte m ris og salat

I dag var dejen en pakke butterdej og der blev til 2 tærter
Fyldet var kyllingekød fra i søndags, små tern af 1 rød peberfrugt og 1/2 LILLE  bundt forårsløg i skiver . (det hele steges sammen på panden og køles af).
I fyldet tilsættes 3spsk smøreost m purløg + 3 spsk creme-fraiche tilsidst piskes 3 æg sammen og de tilsættes nu hældes det i tærterne og bages ca45 minutter v 180 grader

Salaten var salat m melon og avocado – der dryppes  med citron

Serveres m ris.30850085_1612916418804451_1228200322_o (1)

Kold kartoffelsalat og røde pølser

Kold kartoffelsalat:
kogte kartofler skæres i skiver –
1/2 størt løg skæres i små tern –
1/2 bundt fintklippet purløg.
Det blandes i en skål og dressingen hældes over.

Dressingen til kartoffelsalat (passer også til en pastasalat)
2 dele ymer og 1 del mayonaise (er det den hjemmelavede er forholdet 3/1)
smages til med salt og peber fra kværn –
piskes godt sammen og hældes over kartoflerne der omrøres.
Pyntes med revet agurk og tomat

(Hvis den står længere tid kan kartoflerne suge dressingen til sig, så rører jeg blot 1 spsk ymer i og rører rundt )

De røde pølser  er købt i REMA 1000 det er langelandspølser med en kød% på 80
De er gode og da de var på tilbud i forrige uge var det dem vi fik –
Normalt køber jeg GØL-pølser det er tykke pølser med en kød% på ca.86

serveres på en bund af salat.30233142_1611009435661816_992921315_o

madplan for uge 16

Jeg skal på Slagelse sygehus onsdag, ved ikke hvornår vi kommer hjem så vi finder på noget nemt (måske en salat (eller pølsevognen) ) 😀 – De næste dage ved jeg at jeg er ret bombet.
Der er derfor valgt noget forholdsvist nemt 😉

MANDAG……………  STEGT BACON, KARTOFLER OG PERSILLESOVS

TIRSDAG…………….PØLSER OG KOLD KARTOFFELSALAT

ONSDAG……………..SKAL PÅ SYGEHUS I SLAGELSE, SÅ NOGET NEMT <3

TORSDAG……………KYLLINGETÆRTE M SALAT OG RIS

FREDAG………………MILLIONBØF M MOS (PASTA TIL SØNNEN)

LØRDAG………………BOLLER I KARRY

SØNDAG……………..PITABRØD M KEBABKØD

Salade Nicoise (tunsalat)

30223898_1607200622709364_2097473069_oGrov salat, her ville jeg gerne have en ROMAINE-SALAT, det havde de ikke i REMA så det blev 2 hjertesalat –
den findelte jeg og lavde i et stort glasfad –
Herpå kom en lille pose grønne bønner, der først var dampet og kølet af i koldt vand –
Så blev der fordelt 2 dåser tun ovenpå (dette er det eneste sted jeg bruger den i olie, men drypper den godt af, salaten virker bare mere saftig) –
Så kom der en række agurkeskiver, halve æg(rigeligt) og halve cherrytomater –
Purløg  eller noget krydderurt kommes øverst .

Dressingen laves således:I en skål kommes 1 æggeblomme + 2 spsk honningsennep (sennep med 1/3 honning kan bruges) –
Pisk godt og tilsæt under piskning 2 spsk mayo  + 1/2 dl olie –
tilsidst justeres med (kaffe)fløde.

Der hældes lidt dressing over ved servering og resten serveres til samt et stort madbrød, ( mit er et stort mad/fladbrød købt i REMA 1000 i sidste uge).

Fuldkornspasta m KØD-sovs

Normalt er kødsovs en tomatsovs m kød i – det var det ikke i dag 😀
Jeg brunede en pakke hakket oksekød (400 g) i lidt olie –
Jeg tog alle de grøntsager der var lidt “trætte”, ordnede dem og skar dem i små tern,
(1 stort løg, 2 fed hvidløg, 1 rød snakpeber, 2gulerødder, 1/4 broccoli ) –
de tilsættes + 1 1/2 dl vand, 2 spsk rød karry-pasta, 1/4 tsk chilipulver + 1 spsk tørrede tørrede krydderurter.
Det hele snurrer 1/2 times tid.
serveres med fuldkornspasta + salat

Før og efter tillavning
30232005_1606260596136700_1483323359_o 30224131_1606260609470032_1632851885_o