Hvedeknopper 20-24 stk (De er perfekte som krydderboller og kan fryses)


Hvedeknopper er nemme og bage selv – men det er vigtigt at give tid til hævningen sidste gang hævede mine 1 lille time før de var “svampede”

Dejen lavede jeg af:
5 dl lunken vand
75 g smør
1 pk gær
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 spsk kardemomme (det giver smagen af hveder)
2 æg
Alt dette piskes godt sammen og der irøres godt 1 kg hvedemel –
Her kan naturligvis bruges 1/2 fuldkornsmel – MEN det er hveder så her er det hvedemel 🙂
Æltes godt til en blød elastisk dej gerne i 15 minutter –
Hæver til dobbel størrelse og formes til 20 hvedeknopper + det resterende til et brød (ellers 30 “knopper”)
Hæver mens ovnen varmes til 200 grader, pensles med vand og bages til de er gennembagte MEN LYSE (skal jo ristes), mine bagte ca 13 minutter.

her mine “knopper”
Det hele bagt for ca 10 kroner og der er en hel del brød.

IMG_3218