Flæskesteg-sandwich

Flæskesteg-sandwich er noget der sælges rigtig mange af som fastfood –
Vores slår dem i kvalitet og smag og de er i høj kurs hos de unge der kommer her i huset.

I dag er det nemt, der er planlagt sandwich med resten af flæskestegen fra i søndags –
Jeg skærer stegen  tyndt på pålægsmaskinen (rester skæres i tern til biksemad), det smager bedst med  flere tynde skiver kød i sandwich (synes vi) 🙂
Hvis kødet pakkes tæt i bagepapir kan det lunes hurtigt i mikroovnen – men VI kan godt lide dem med varme boller + kold steg.

Det er nemt og der  anvendes et stykke steg fra søndag – kunne også være fra fryseren.
Da jeg har RØDKÅL og SYLTEDE AGURKER i køleskabet skal jeg kun røre en sennepsdressing, skære stegen tyndt og lune bollerne (man kan da også varme stegen), så er der klar til de rigtige sandwich.
De rigtige sandwich her hos os, er uden ketchup osv. –
Her gælder det gode råvarer og enkle smage er det bedste –
Hvis man holder det enkelt vil meget kunne bruges, skinke, frikadelle, oksesteg (m.pickles ?), eller et krydret farsbrød.  😉

Dressingen jeg bruger er en Mayo rørt med en grov honningsennep – det skal smage krydret uden at overdøve resten, jeg smører begge dele af bollen med et tyndt lag,
lidt iceberg-salat, rigeligt tynde skiver steg, rødkål, syltede agurker og låg på –

Serveres med salat m avokado og tomat

30232325_1604231566339603_80476694_o

Svinefilet m tagliatelle og champignons + gnavegrønt

1 svinefilet (Rema) brunes i en dyb stegepande  i ca 10 minutter, mens den vendes et par gange – champignoner der er skåret i halve lægges i og den får et par minutter til.
Kødet tages op (det er IKKE helt gennemstegt) og skæres i tynde skiver –
Der tilsættes 2 dl madlavningsfløde (mager) og sovsen koges op –
Kødet lægges oveni og låget lægges på –
Koger nu videre i 3-5 minutter –
Anrettes med en kvist persille 😀

Serveres med frisk tagliatelle der koger ca 5 minutter + gnavgrønt (her tomat,agurk og snackpeber)30176970_1601334093296017_836024704_o

Broccolitærte, kalkunsnitzler, pasta og grønt

BROCCOLITÆRTE:

Denne tærte er fedtfattig, men smager godt,
jeg har lært at lave den hos vægtkonsulenterne for nogle år siden,
vi bruger den stadigt både til grøntsager og til æbler og pærer.
den er megalet og mislykkes aldrig 😉

Jeg bruger en lille form, da det kun er min mand og jeg der spiser tærte med grøntsager – sønnen ser ud som om det er giftigt  😀

150 g let-mayonaise (du læser rigtigt)
150 g hvedemel ( bruges 1/3 fuldkornsmel bliver den nøddeagtig i smagen)
Disse to ting røres/æltes godt sammen til en dej,
den presses bare ud i tærteformen i et passende lag.
Den kan forbages, men jeg gør det sjældent,
jeg lagde lidt broccoli (kogt fra i går) på
og tilsatte 2 æg pisket med lidt mælk.
Bages 35 minutter ved 200 grader så er den gylden.

Den ovennævnte portion er nok til 3 små tærter –
men dejen holder sig i en pose i køleskabet til i morgen,
Jeg brugte 1/3 i dag og resten bruges til en pæretærte i morgen.
Det glider bedre ned hos alle 3 🙂

Kalkunsnitzlerne er fra køledisken – skal bare steges på panden.

Pastaen er en snoet luksus-pasta (købt til halv pris i I30125683_1599290703500356_42616515_orma på lukketilbud)

Skidne æg, kartofler og fiskefrikadeller

Skidne æg er æg i sennepsovs, nogle spiser det med brød, vi kan godt lide kartofler til –
EN her synes kødløs middag er en ulykke, men da der så blev stegt en bakke laksefars til frikadeller var det ok
serveret med tomater og et persilledrys ved servering blev det skam spist.

Sennepssovs er en lys sovs, der smages til med en god sennep.

30122329_1597214380374655_318921540_o

Svinefilet m cremet sovs med grønt og pasta

1 krydret svinefilet (købes i REMA1000) steges i 2 spsk olie/smør  – ca 15 minutter på hver side – den tages op og hviler 10 minutter – imens gives 1 stor porre i skiver + 1/2 stor bundt broccoli i mindre buketter et opkog.
Så tilsættes 2 dl piskefløde/madlavningsfløde til skyen og det koges op – grøntsagerne tilsættes sovsen og gives endnu et opkog – kødet lægges pænt ned oveni og serveres med kogt fuldkornspasta.

29404753_1583296851766408_7392704_o

Farsbrød, stegte kartofler, ærter og paprikasovs

Jeg havde 1,2 kg fars og jeg rørte det til en god fast frikadellefars –
Formede 2/3 til et stort farsbrød der blev dækket af bacon –
resten blev til frikadeller

1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

IMG_2199

Ovnstegte kartofler er forkogte kartofler (eller dem fra i går) der kommes i en plastpose med olie og krydderier –
Så på en bradepande og i ovnen ved 200grader i ca 1/2 time

Paprikasovs er sovs lavet af væden fra fadet der piskes med 1 spsk hvedemel + 1spsk paprika og salt og peber og og spædes med vand mens det piskes – til sidst tilsættes en 1/2 dl mælk.

 

Barbecuemarineret nakkekam m champignon og ris

Dette er dejlig nemt (stegen passer sig selv)
Resten tager den tid det tager at koge ris 😀
(jeg ordnede champignon mens stegen brunede) + (lavede sovsen mens vandet til risene blev sat over, dækkede bord mens de kogte og kødet blev varmet igennem)
Så 1 kunne lave det hele selv uden at stresse.

Vi fik pandekager til dessert, dem havde manden lavet 🙂 om formiddagen.

Nakkekammen havde de i forrige uge i REMA 1000 for 40 kr pr stykke (købte 2 til fryseren) –
Da sønnens kæreste ikke er så glad for pandekager stegte jeg 1 stykke i godt en times tid i en stegegryde(brunede kødet og tilsatte ca 3,5 dl vand og skruede derefter ned) , den sidste halve time lagde jeg 1 bakke rensede champignons i gryden (de tager så smag af stegeskyen fra stegen) –
Stegen blev skåret i skiver og lagt i et fad, champignon ved siden af –
Jeg lavede en sovs af skyen fra stegen og hældte 1,5 dl over skiverne og fadet blev sat i ovnen indpakket i bagepapir/staniol (bryder mig ikke om staniol) mens der koges ris.
Fadet serveres med løse ris og en blandet salat.

28944526_1579071558855604_2099302711_o

Madplan for uge 12

Mandag…………….Flæskesteg m rødkål

Tirsdag……………..Millionbøf m kartoffelmos.

Onsdag……………..Flæskestegsandwich

Torsdag…………….Skinkemignon m paprikasovs og ris

Fredag………………Hjemmelavet tunpizza m salat

Lørdag……………..Hakkebøf m løg, tyttebær, sovs og kartofler (mandens fødselsdag = hans livret + vi kan koge kartofler til kartoffelsalaten i morgen)

Søndag……………..Holde fødselsdag – vi har inviteret til kl 13 ( ca ialt 8 stykker)
Frikadeller m kold kartoffelsalat og kyllingesalat m ananas + ciabatta-brød

Spaghetti m kødsovs og salat

 

Kødsovsen
200g hakket magert oksekød (mere bruges der faktisk ikke) brunes med et par hakkede små løg (mine løg blev små i år men der er mange så dem bruger jeg før jeg begynder at købe).
Der tilsættes 1 dåse hakkede tomater med basilikum + 1 glas afdryppet champignon + 1 dl vand –
Det hele snurrer godt sammen i ca 30 minutter og krydres efter behag

Pasta her fuldkornspaghetti koges efter pakken

Salaten er icebergsalat m avocado, tomat og citron (vi kan alle lide avocado)28944267_1571179266311500_573228535_o

Skinkesnitzel m ærter

Snitzler er nemme at gå til på en hverdag, hvis man som os i dag kan “nøjes” med dem fra dybfrost – både LIDL og ALDI har dem i en rimelig kvalitet og med tilbehør til er det fest-mad på en hverdag.

——————————————

SKINKESNITZLER:

Tag dem der er nødvendigt – her 2 mega-store – og læg resten i fryseren med det samme.
Smelt halvt olie/ halvt smør på panden, og det er specielt her jeg ser fordelen ved den nye pande (den behøver ikke meget)
Steg snitzlerne lys-gyldne og tag dem op på et fad –
Pynt dem: her pyntede jeg  kun med ærterne, vi fik citronsaft til i stedet for citronrytter,.
citronsaft gør altså et eller andet godt for noget med panering 😉

Der skal fine ærter til, de er fra frost og skal blot varmes igennem.

28943092_1570166009746159_2097059292_o