Farsbrød, stegte kartofler, ærter og paprikasovs


Jeg havde 1,2 kg fars og jeg rørte det til en god fast frikadellefars –
Formede 2/3 til et stort farsbrød der blev dækket af bacon –
resten blev til frikadeller

1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

IMG_2199

Ovnstegte kartofler er forkogte kartofler (eller dem fra i går) der kommes i en plastpose med olie og krydderier –
Så på en bradepande og i ovnen ved 200grader i ca 1/2 time

Paprikasovs er sovs lavet af væden fra fadet der piskes med 1 spsk hvedemel + 1spsk paprika og salt og peber og og spædes med vand mens det piskes – til sidst tilsættes en 1/2 dl mælk.