Pasta og kødsovs

Kødsovsen er den nemmeste i verden
1 pk kød 4-500 gram brunes i en gryde, der tilsættes 2 store løg i tern, 1 fed hakket hvidløg + 1 lille melongræskar (den er tyndskallet, skal ikke skrælles, men bare skæres i tynde firkanter) –
Græskaret eller en hakket squash koger ud fylder og suger kødsmagen til sig.
tilsidst tilsættes ca 600 g friske hakkede tomater eller 1 dåse (jeg har stadigt lidt i drivhuset, derfor friske) –
Det hele koger mindst 45 minutter og smages til efter smag.

Der koges pasta og det serveres med en salat og flute.

22546729_1432421870187241_1388123888_o

2.dags-suppe

Suppen fra i går smager faktisk endnu bedre i dag –
Med brød til var det nemt
OG jeg har haft tid til at strikke på strikkemaskinen (produktion af julegaver er så småt ved at blive påbegyndt  😀  )22404069_1818464864830339_981412369_o

Hønsekødssuppe (gammeldags)

Når der koges suppe på gammeldags måde –
ER der da en del arbejde men kødet passer sig selv mens det koger –
På en 3/4 time kan der ordnes en del grøntsager –
Der kunne da være brugt dybfrost, MEN det er en genvej og duften af de friske er fantastisk.
Jeg bruger kød og melboller fra frost (Dem fra REMA 1000 kan vi lide så fanatiske er vi ikke)

1 god stor kylling/høne Min var en god stor ung landhøne (købt i REMA for et stykke tid siden på tilbud)
1 pose kraftben (havde nogle fra da vi slagtede- de blev brugt)
Kødet sættes over i en stor gryde med vand der dækker –
2 gulerødder – 2 persillerødder -toppen af en selleri – 1 stort løg + den grønne top fra porrerne tilsættes (alle grøntsagerne koger ud og smides væk når kødet er mørt – HER køles det af og smides i hønsespanden 😀 )
Når kødet er mørt tages det op og suppen sies (det afsiede smides ud) og suppen hældes tilbage i den rengjorte gryde  (her måtte jeg tage 1 liter fra, for at få plads til grøntsager og kød og melboller) – NU tilsættes istandgjorte suppeurter –
Her brugte jeg 3 store gulerødder, 1 lille selleri, 2 pastinakker, 2 persillerødder, 3 store porrer
Alt undtagen porrer blev skåret i tern.
Nu koger grøntsagerne i suppen til de er møre og der smages til med salt og peber.
1 kg kød og melboller tilsættes NU må den ikke koges (det tåler melboller ikke)

Serveres med et stykke brød

Kødet fra hønen pilles af og her fryses det ned til  høns i asparges/karry
Der var kød på mine kraftben, det blev pillet af og pillet i små stykker og frosset –
det kan serveres som Hachis (småtskåret kød, småtskåret asie, små syltede perleløg i brun sovs – det kan smage fantastisk og serveres med brunede kartofler) –

Her er ca 6 1/2  liter kraftig suppe og det er mere end vi kan spise på 2 dage –
Det der ikke skal gemmes til i morgen (i køleskabet) fryses ned i aften i bokse –
Det er billigere end den færdigkøbte frosne suppe (og en bedre kvalitet)-
Jeg har nu til 1 middag med kogt hønsekød – 1 middag med kød fra benene  (her kan vi lide hachis) – 1 liter suppe UDEN urter (bruger jeg senere til gule ærter/grønlangkål) + 1 bøtte suppe m urter, kød og melboller i fryseren – foruden suppe til i dag og i morgen – så JEG synes det er arbejdet værd.

22404069_1818464864830339_981412369_o

 

madplan for uge 41

Mandag:     Kyletter m dampede grøntsager (JEG trænger til grønt efter weekendens fast-food – men jeg har været til weekend-strik)

Tirsdag:       Jeg koger hønsekødssuppe   til 2 dage ( vil gerne have tid til lidt andet onsdag)

Onsdag:       2. dags suppe

Torsdag:        Spaghetti og kødsovs (sønnens favorit)

Fredag:           Kødrand m stuvede ærter og gulerødder

Lørdag:            Pizzasnegle og råkostsalat

Søndag:            måske rugbrød og lidt rester

_Jeg har det meste i fryseren og i mit køkkenskab, så det bliver en lidt nem uge –

Vi fortsætter projekt oprydning i haven + hønsegård, hvis det bliver vejr til det.

Det er efterår og  vi kan lide suppe. Jeg har en øko-kylling i fryseren + et par kraftben så der kan blive en god kraftig suppe. Grøntsagerne køber jeg ved den lokale bod så de er friske.
Hvis jeg får lyst bager jeg lidt brød

Parisertoast og salat

Salaten var ice-berg salat, tomater i skiver, radiser i skiver + creme fraishe- dressing

Toast er toastbrød, penslet med smeltet smør, 1 skive ost + 1 skive pålægsskinke.
Jeg pakker 4 færdige toast i bagepapir –
lægger dem på risten og ind i en 190 grader varm ovn i ca 8 minutter –
bliver der nogen tilbage der ikke har været i ovnen kan de fryses (fast food = billigere end take away <3 )22343523_1814499175226908_947646799_o

Æggekage m rugbrød

Jeg laver en god æggekage (det ved jeg) –
Den skal være bagt, men blød og lækker –
Der KAN kommes meget i en æggekage OG er det sammensat fornuftigt (ikke for rodet) er det en utrolig lækker spise. –
Vi kan lide den med sprød bacon, purløg og tomat –
Jeg kommer ikke salt i da bacon er salt i forvejen så hellere bruge kværnen ved bordet 🙂

Hemmeligheden er LAVT BLUS så bliver den blød og lækker :)
Jeg bruger 9-10 store æg (har nok af dem)  og 1/2 dl fløde (eller vand), 2 pk bacon, et par tomater, agurk, purløg og evt. lidt rød peber –

Bacon steges sprødt og lægges på køkkenrulle. Æggene piskes med fløden og tilsættes klippet purløg. hældes på panden med lidt baconfedt i bunden og sættes på blusset, der skrues helt ned. Nu skrabes den stivnede æggemasse hele tiden væk fra midten og ned af siderne, lige før den er færdig, lægges låg på og panden står 3 min på det varme blus ved eftervarmen.

Der pyntes med bacon, purløg, hakket agurk og tomat –
Æggekagen serveres med hjemmebagt brød og salt og peber.

22290849_1426378444124917_461121649_o

Langtidsstegt svineskank serveret som sandwich

I dag skulle manden og sønnen ud at flytte nogle møbler der er kommet til sønnens kontor så vi spiste tidligt og ændrede retten til at servere skanken som indmad i sandwiches

Sønnen synes det var perfekt
Her er tilbehøret – på billedet mangler rødkålen 😀
22243554_1423846684378093_1259420290_o

Her er den stegte skank
22217999_1423846681044760_1554261161_o

Man kan sætte den hel i fadet eller som her give den et dybt snit der “åbner den op”
Den ridses pænt, gnides med salt og peber og lægges i et fad –
IMENS varmes ovnen op til 220 grader – stegen sættes ind OG temperaturen sænkes til 160 grader – den står så til den er meget mør – min stod ca 4 timer –
Det mest reelle kød skæres af og serveres som sandwich –
Resten pilles af benene og serveres i sellerisovs i morgen (skulle være kødboller, men der er kød nok, derfor udnyttes dette naturligvis.

Pastafad m salat + brød

Pastafadet er en lys sovs, 350 g (efter kogning) kogte pasta, 1 bøtte kødsovs (resten fra i lørdags)
Det hele lægges lagvis og drysses med revet mozzarella – fadet sættes i ovnen v. 200 grader og skal stå ca 25 – 30 minutter.

Serveres med salat og kuvertbrød (disse er en nyhed fra kohberg)

Salaten var blandede salatblade m majs og små gule tomater

22218038_1423111277784967_542807982_o

Oksekødsgryde m hakket oksekød, rosenkål og kartofler

Dette er en nem ret der passer sig selv, mens man laver noget andet.
Det er en ret der har mange variationsmuligheder.
Det vigtigste er at alt bliver mørt – det er ikke vigtigt om det får 25 minutter eller 50 minutter, jo finere snittet jo mindre kogetid 😀

500 g oksefars

500 g strimlet hvidkål

4 små løg i halve – 2 fed hvidløg –

krydderier efter ønske,  her paprika +  et blandingskrydderi,   samt salt og peber.

25 g smør  smeltes og kødet brunes,  løg, hvidløg, og hvidkål tilsættes –

Der tilsættes  i dag ca 1 dl tomatkoncentrat (kunne være 2-3 spsk karrypasta)

det koges rigtig godt mørt, smages til,

og serveres med kartofler og dampede rosenkål (kunne være pasta, ris eller mos)

Ca halvdelen blev sat til side til mandag.

22163690_1421416574621104_761598336_o

 

 

Paneret sej kartofler vendt i smør og salat.

I dag havde min mand og jeg lyst til fisk –
VI SNØD 😀
Vi købte 2 panerede store stykker sej, der bare skal steges på panden, HUSK citron
imens vendte jeg små kogte kartofler i 25 g smør i en kasserolle –
Salaten var blandet salat – små bitte minitomater og mini-mozzarella.

1 færdig buddingdessert bagefter (JEG kan lide budding og kagecreme)

22140024_1420598721369556_147948145_o