Hønsekødssuppe (gammeldags)


Når der koges suppe på gammeldags måde –
ER der da en del arbejde men kødet passer sig selv mens det koger –
På en 3/4 time kan der ordnes en del grøntsager –
Der kunne da være brugt dybfrost, MEN det er en genvej og duften af de friske er fantastisk.
Jeg bruger kød og melboller fra frost (Dem fra REMA 1000 kan vi lide så fanatiske er vi ikke)

1 god stor kylling/høne Min var en god stor ung landhøne (købt i REMA for et stykke tid siden på tilbud)
1 pose kraftben (havde nogle fra da vi slagtede- de blev brugt)
Kødet sættes over i en stor gryde med vand der dækker –
2 gulerødder – 2 persillerødder -toppen af en selleri – 1 stort løg + den grønne top fra porrerne tilsættes (alle grøntsagerne koger ud og smides væk når kødet er mørt – HER køles det af og smides i hønsespanden 😀 )
Når kødet er mørt tages det op og suppen sies (det afsiede smides ud) og suppen hældes tilbage i den rengjorte gryde  (her måtte jeg tage 1 liter fra, for at få plads til grøntsager og kød og melboller) – NU tilsættes istandgjorte suppeurter –
Her brugte jeg 3 store gulerødder, 1 lille selleri, 2 pastinakker, 2 persillerødder, 3 store porrer
Alt undtagen porrer blev skåret i tern.
Nu koger grøntsagerne i suppen til de er møre og der smages til med salt og peber.
1 kg kød og melboller tilsættes NU må den ikke koges (det tåler melboller ikke)

Serveres med et stykke brød

Kødet fra hønen pilles af og her fryses det ned til  høns i asparges/karry
Der var kød på mine kraftben, det blev pillet af og pillet i små stykker og frosset –
det kan serveres som Hachis (småtskåret kød, småtskåret asie, små syltede perleløg i brun sovs – det kan smage fantastisk og serveres med brunede kartofler) –

Her er ca 6 1/2  liter kraftig suppe og det er mere end vi kan spise på 2 dage –
Det der ikke skal gemmes til i morgen (i køleskabet) fryses ned i aften i bokse –
Det er billigere end den færdigkøbte frosne suppe (og en bedre kvalitet)-
Jeg har nu til 1 middag med kogt hønsekød – 1 middag med kød fra benene  (her kan vi lide hachis) – 1 liter suppe UDEN urter (bruger jeg senere til gule ærter/grønlangkål) + 1 bøtte suppe m urter, kød og melboller i fryseren – foruden suppe til i dag og i morgen – så JEG synes det er arbejdet værd.

22404069_1818464864830339_981412369_o