Forloren hare m rødkål og kartofler


FORLOREN HARE m rødkål og brunede kartofler

1 pakke  (600 g) oksefars men jeg bruger også  kalv og flæsk æltes i en skål med: 1 æg, 2 dl mælk, 1 tsk salt, lidt peber og 1/2 tsk stødt ingefær – der æltes rasp i ca. 2,5 dl måske lidt mere, det skal blive et fast farsbrød – der lægges baconskiver over  hele “brødet” – det lægges i en lille bradepande og der tilsættes 1 dl vand.

Hvis man startede med at tænde ovnen skal det sættes ind i den varme ovn og stege 45-50 minutter. Hvis ovnen er kold skal det have ca 60 minutter.

SOVSEN:
Den laves af skyen fra haren.
Skyen  (ca 2,5 dl) hældes i en kasserolle og 1 spsk hvedemel piskes helt ud heri –
Koger op og småkoger et par minutter under piskning –
Smages til med salt og peber og justeres i farven med en dråbe kulør   ?

Vi fik hjemmelavet rødkål og nye kartofler og brunede kartofler til

Hjemmelavet rødkål:
Jeg har lavet rødkål selv siden jeg var på vægtkonsulenternes slankekur fordi:
Den er grovere end den færdigkøbte og man bestemmer selv hvor sød den skal være
OG den smager bedre.
Her smages den til med ribsgele og får lidt andefedt (1 spsk) ved servering.
Andre vil have smagt til med appelsin og kanel – det er en smagssag

Jeg bruger nu min egen opskrift:
1 stort rødkålshovede snittes så fint man vil have det –
4 -5 store æbler skrælles og befris for kernehuset og æblerne skæres i små stykker –
1 STOR gryde sættes over og 25 g smør smeltes og tilsættes 1 dl sukker,
når det er smeltet (ikke brunt) tilsættes 1 dl vand og alt kålen af et par gange der røres rundt – der tilsættes nu ca 1/2 glas ribsgele og der lægges låg på og skrues ned til svagt blus –
(eller udelad smør tilsæt flydende sød svarende til 80 g sukker + 1 dl vand – vent med ribsgeleen til servering)
Det står nu og snurrer og dufter et par timer til det er kogt mørt.

13672607_1013026058793493_305154553_n