Pasta og kødsovs


Grøntsager her løg, hvidløg, gulerødder et par små pastinak, ialt ca 1 L revet grønt +
2 dåser hakkede tomater –
500 g magert oksefars –
1/4 flaske rødvin (resten nydes til maden) eller vand
salt, peber og  et blandingskrydderi der hedder mexicokrydderi (fra søstrene greene)
olie Ca 1-2 spsk  (det er det eneste fedtstof der tilsættes)

Alle grøntsager rives –
lidt olie  (1-2 spsk) hældes i en gryde og løgene brunes –
kødet tilsættes og brunes godt –
grøntsagerne  kommer i og der tilsættes langsomt rødvinen – eller vand :)
Tomaterne til sidst –
Nu småsnurrer det 1/2 -2 1/2 time – kan godt nøjes med 1/2 time (min snurrede 1 time), så slukker jeg og gemmer halvdelen i en boks i køleskab til onsdag, så varmer jeg den portion vi skal bruge til aften.
NÅR det snurrer længe, opsuger kødet saften fra grøntsager og rødvinen, grøntsagerne koger ud og skaber den specielle konsistens og smag som en SUGO skal have –
denne portion gav godt 2 L Sugo, vi spiste 1/2 og resten af denne halvdel = 1 lille boks den er i fryseren til en pizza.
Den anden halvdel bliver til Lasagne onsdag = GOD ØKONOMI

Pasta koges og der serveres en salat til
Salaten er hjertesalat, majs og rødløg drysses med finthakket persille.15209120_1129533377142760_233332608_n