Hakkebøf:
600 g oksefars formes til 5-6 bøffer og vendes i hvedemel tilsat lidt salt og grovkværnet peber-
Steges (hos os) næsten gennemstegte men ikke tørre, jeg skruer ned for varmen da vi ikke bryder os om for meget “stegeskorpe” –
2 store løg skæres i skiver og steges på panden til de er brunede og bløde –
Disse lægges på bøfferne
Salat:
FINT strimlet spidskål, agurk i små stave, honningmelon, blå vindruer i halve
blandes i en skål
Vi fik både ovnstegte kartofler og kogte kartofler
Disse kartofler er sønnens yndlingskartofler, han bryder sig ikke om kogte kartofler –
De er faktisk nemmere end at bruge frosne kartofler OG er en væsentlig bedre kvalitet –
TIP: Man kan koge til flere gange eller bruge en beregnet rest fra dagen før (der kan også bruges skrællede kartofler)
Starter med at koge en pose små kartofler m skræl –
De skæres over og lægges i en plastpose med 2 spsk olie, salt peber, paprika?, krydderurter eller hvad man synes – jeg brugte 1/2 spsk blandingskrydderi med knust hvidløg og røget paprika,( fra grønthandleren) – Her bruger vi tit bare groftkværnet salt + peber fra kværn.
Væltes lidt rundt og lægges på bagepapir i bradepanden –
Kommes i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter –