Babymos af frugt og grønt fra haven


Jeg er blevet spurgt om hvordan man laver babymos –
Babymos bør efter min mening være lavet af det reneste og de bedste råvarer vi har OG UDEN TILSÆTNINGSSTOFFER af enhver art.
HUSK – det er forældrene der giver deres børn en sød tand – maden bør ikke indeholde mere sukker end nødvendigt – det må gerne smage af frugt 😉 .
Hvis man bruger fryseren til at opbevare maden behøver man ikke holdbarhedsmiddel.
Moden frugt skrælles og skæres i små stykker, damper møre i så lidt vand som muligt – piskes eller blendes til en jævn mos.
Den kan spises som den er eller tilsættes LIDT sukker (hvis frugten er moden er det ikke nødvendigt).
Fryses i små portioner, man kan fryse i isterningsbakker og så tage de terninger der er nødvendigt – til at begynde med er det kun 2-3 terninger der bruges.
Kartofler koges og piskes blød med lidt mælkeerstatning eller smør.
Hvis BABY kan lide frugtmos men ikke kartoffelmos kan man i begyndelsen tilsætte en terning frugtmos til kartoffelmosen.
Grøntsagsmos laves lige som kartoffelmos, man kan blande flere slags grønt, men start med en slags ad gangen og giv det nogle dage, BABY skal have tid til at vænne sig til det.
HUSK at tale med sundhedsplejersken, hun er den der bedst kan råde til hvornår DIT barn er klar til babymos.
Efterhånden kan mosen gøres grovere og der kan tilsættes pasta, ris og kød. <3