Bagedag så boller, brød og stenalderbrød + 1 krydret madbrød


Krydret madbrød :
Hvededej af
3,6 dl lunken vand + 1/3 pakke gær (jeg brugte 1 tsk med lidt top af tørgær
Der tilsættes så:
350ghvedemel, 3 store revne kartofler, 1 stor spsk paprikakrydderi,
Der æltes til det bliver en blød elastisk dej, der lægges til hævning –
Da klumpen var dobbel str lagde jeg den op i bagemaskinen og tændte den på bageprogram

Stenalderbrød 2 stk
Jeg bagte 2 stk så jeg dublede op (x2)
https://billigeopskrifter.dk/stenalderbroed/6386

Boller og brød
Læs først den her post
https://billigeopskrifter.dk/bagning-af-broed-og-boller/1651

Jeg lavede af  2pk tørgær + resten fra det krydrede brød (2/3 pk)+ 1,6 dl lunken vand/skummetmælk, da jeg havde 1 l skummetmælk der skulle bruges lunede jeg den ved at tilsætte kogende vand – der blev tilsat 1/2 dl sukker og 2 tsk salt – 1 dl olie –
Melet var en rest 5 kornsblanding (der var max 75 – 100 g ) 750 g fuldkorns-hvedemel og ca 1 kg hvedemel – Der æltes til dejen er blød og smidig – den sættes til hævning og formes nu til brød og boller (der blev 2 STORE brød og 32 boller – hvis det er nødvendigt tilsættes lidt havregryn – det hæver løbende mens noget er i ovnen

Bages til det er gennembagt (lyder hult når der bankes på det) og har en fin skorpe
JEG skar så brødene over i halve efter afkøling og lagde dem i en pose til frysning –
Bollerne blev lagt i små poser med 4 i hver og frosset næsten alle sammen – så er der en hylde med brød i fryseren til at tage af.

Der er brugt godt med frø og kerner og spises det i en blandet kost får vi rigeligt dækket vores fuldkornskvote ved at spise brød:
Vi spiser 1 bolle + fuldkornsbrød OG stenalderbrød til morgenmad,
Stenalderbrød til frokost, Grovbrød til aftensmad.



Comment 0 Replies

Your Information