Boller i karry


Ris koges efter pakken – JEG bruger ikke kogepose-ris da jeg synes der er for mange stumper i stedet for hele ris.
Blomkål koges mørt, men ikke overmør – min er frisk helt nyhøstet fra en bod i nærheden 12 kr for et stort blomkål hvor vi har til 2 dage (det er billigt)

Bollerne koges af min allergivenlige fars:

Kulhydratfattige og allergivenlige kødboller(Minus mælk og mel, kan laves m. glutenfri havregryn)

400 g flæskefars røres med 2 æg og krydderier efter smag + 1/2 dl havregryn (her kan bruges glutenfri)–
Jeg brugte 1 tsk salt,  1/2 tsk peber og 1/2 tsk krydderiblanding.
Rør godt og det kommer til at hænge sammen – farsen har godt af at stå 1/2 time og hvile.
Min mand rørte dem med håndkraft, Men de kan også røres i food-processer)

De formes med en teske og koges i letsaltet vand til de er faste –
Tages op med en hulske og køler af.
De smager af KØD og hjemmelavet OG er utrolig nemme at lave.
De kan bruges til boller i karry – farsen kan bruges til frikadeller, farsbrød eller farserede grøntsager.

Jeg lavede en karrysovs af 1 l kogevand fra bollerne –
tilsatte bollerne og varmede det godt igennem

19619805_1682822238394603_1226151988_o