Brød og atter brød (Rugbrød og Franskbrød)


Her mangler vi altid brød – Vi bager “altid” 😉
Vi spiser næsten altid hjemmebagt brød –
I de perioder hvor det skal være nemt starter vi bagemaskinen –
Her til pinsen skal der være lidt mere brød og jeg når ikke at bage de næste 4 dage –
Derfor bagte jeg 2 rugbrød og 4 franskbrød (mellemstørrelse) –

Rugbrødene var en pose færdig-mel fra LIDL (her passer kvalitet OG pris mig ) –
Jeg fulgte opskriften på posen og der skal kun vand i –
Jeg dryssede lidt havregryn over brødet da det blev sat til hævning –
Jeg har købt mit mel på tilbud, så der blev 2  rugbrød for 8 kr – Det kan ikke gøres billigere)

FRANSKBRØD:
8 dl lunt vand
1 pk gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 æg
1/2 dl olie
Herudover bruges ca 1,5 kg hvedemel
Alt undtaget hvedemel piskes sammen i en stor skål og hvedemelet tilsættes
Det æltes i efterhånden til en blød dej der slipper skål og hænder.

Hæver 3 kvarter til dobbel størrelse –
Formes til 4 brød som jeg lagde i en dyb bradepande – smurte dem med mælk –
De hævede ca 1/2 time og blev bagt ved 200 grader i ca 35 minutter –
Kun 1 franskbrød er lagt i fryseren –
Resten bliver hurtigt spist

IMG_3270