Brød bagt af halvt”gammelt brød/hvedemel


Jeg bliver jo nødt til at bevise min påstand om at det kan lade sig gøre at bage med rester af gammelt brød 🙂
Jeg brugte denne opskrift:
Jeg blander 1 hel liter sammenrystet revet brødkrummer – jeg rev dem på min gamle moulinex, måske 30 år gammel(men den virker), men man kan rive det på et rivejern eller blende det af et par gange. med 300 g hvedemel –
7 dl lunken vand blandes med 1 pk gær og 1/2 spsk salt –
Langsomt blandes “mel-blandingen” i og der æltes til dejen er passende men ikke for blød,
Der skal æltes mere rent hvedemel i til dejen slipper hænderne og skål –
Sættes til hævning til dobbelt størrelse –
Slås ned og formes til 2-3 brød bages ved 200 grader i ca 40 minutter (det afhænger af brødenes størrelse)

Jeg brugte  lige dele rugbrød og hvedebrød som “gammelt brød” og mit blev som et grahamsbrød, men smagte godt – sønnen kom forbi og vups manglede der et stykke <3

IMG_2737