FISKEFRIKADELLER:
Fiskefars er noget rigtig mange synes er svært – jeg køber den også færdig af og til MEN kun når jeg kan få den jeg kan lide fra SKAGEN-FISK.
Det kunne jeg ikke i dag så jeg rørte den selv.
Dette skal bruges til ca 12-14 stk (rester er perfekte til frokost i morgen)
Fiskestykker (laks og torskelignende fiskearter) her ca 600 g
1 stort hakket løg
2 æg
1 dl hvedemel
2-3 spsk fløde eller mælk
Salt og peber (her kan krydres med hvad man holder af)
Først tog jeg skindet af 3 laksestykker og skar dem i tern, da vi godt kan lide at der er torsk i frikadellerne tog jeg 2 frosne torskefiletter og skar i tern (ialt knapt 600g).jeg rensede et stort løg og hakkede både løg og fiskestykker i minihakkeren.
Hvis man ikke har en minihakker kan det lade sig gøre at hakke blandingen fint med en stor kniv og et skærebrædt.
Jeg blandede løg/fiskemassen med 2 æg, 1 dl hvedemel og salt og peber – røres godt, til sidst tilsættes 2 spsk fløde eller mælk.
Herefter hviler farsen mindst 1/2 time i køleskab (gerne mere).
Steges i halvt olie halvt smør til de er gennemstegte og gyldne (skru ned for varmen)
————————————————
Vi fik kartofler, smørsovs med hakket persille (har det nu i drivhus) og salat til + naturligvis remoulade
————————————————-