Forloren hare og æbler med gele


Forloren hare laver jeg af kalv/flæsk og serverer med æbler m/gele og kartofler og sovs smagt til med ribsgele, gammeldags – ja men et hit hos voksne og børn.

500 g fars

1 æg

2,5 dl mælk

2 – 3 dl rasp mindst

salt, peber og 1 tsk stødt ingefær

1 pk bacontern

Det hele æltes sammen, (jeg gør det i en plastikbalje) til det kan formes til et FAST brød ellers tilsættes mere rasp

Tilsidst trilles brødet ned i en pakke bacontern, tryk dem godt fast. På denne måde tager “haren” mere smag af bacon.

Steges i ovn i 50 min ved 190 – 200 grader

Farsen kan købes for 20 – 25 kr på tilbud og bacontern koster ca. 10 kr og der bliver med nok til 5 – 6 personer (14 skiver)

 

Æbler med gele

5 æbler skrælles , (hvis man bruger nedfaldsæbler skal der være mindst 2 halve æbler pr person)

de skæres i halve og kernehuset fjernes, lægges med den buede side opad på en tallerken

drysses med en spsk sukker og en spsk vand, sættes i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut, herefter vendes de og får 15 – 60 sek. alt efter hvilken ovn man bruger, (min skal have 20 sek), så er de møre skal køle af og fyldes med 1 tsk ribsgele i “hullet”

Fra man starter med at skrælle til de er færdige går ca 5 min og det er et tilbehør som specielt børn holder af.

Vi fik kogte kartofler og en skysovs der var smagt til med ribsgele, Der kunne også serveres en salat eller yderligere grøntsager, men det mætter altså rigeligt uden.