Frikadeller m flødekartofler og linsesalat


Dagens ret i dag er en ret der er velegnet til dem der vil have mættende mad + dem der træner, enrest kan bruges i madpakken næste dag ELLER fryses og koges med i en pastasovs, det fylder og giver konsistens , JEG fryser det med salatstumper- det hele kommer så i kødsovsen. (salaten mister sin friske udseende, den bliver lidt som spinat, der jo også “klapper sammen” – det smager glimrende 😀
I DAG hældte vi resterne i hønsebøtten – så mine 4 høns får glæde af det i morgen.

Frikadellerne er lavet efter min opskrift på slagterfrikadeller
1 /2 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 1 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.
Her blev 12 stk pæne frikadeller.

Flødekartoflerne er der snydt med –
Den er fra frysedisken –
Skulle blot hældes i et fad og ind i ovnen i ca 25 minutter ved 180 grader –

Linsesalaten:
100 g blandede linser skylles under vandhanen og hældes i en kasserolle – de overhældes med rent vand og lidt krydderi (her lidt knust hvidløg, salt og peber) de skal koges ca 15-20 minutter – Til sidst(de sidste 5 minutter)  kommes en stor gulerod i skåret i tændstik-stykker (kan gøres med en kniv, men jeg bruger et mandolinjern) –
De tages af varmen og køles af – blandes med 2 spsk hakket persille og pyntes med lidt sprød salat i kanten.
Denne salat smager godt og er mættende OG proteinholdig.

32836866_1639759992786760_7048446764763840512_n



Comment 0 Replies

Your Information