Frikadeller m rødkål (glutenfri/kulhydratfattig/minus mælk)


Frikadellerne er lavet af kalkunfars, det er magert og sundt for de fleste.
Jeg har brugt min sædvanlige allergivenlige opskrift på fars.

Kulhydratfattig og allergivenlig kødboller(Minus mælk og mel, kan laves m. glutenfri havregryn)

400 g flæskefars røres med 2 æg og krydderier efter smag + 1 dl havregryn (her kan bruges glutenfri)–
Jeg brugte 1/2 revet stort løg,  1 /2 tsk salt,  1/4 tsk peber og da vi godt kan lide chili smagte jeg til med en stærk chilisovs (mager fars tåler mange  krydderier men vær varsom – ALLE skal jo spise det)
Rør godt og det kommer til at hænge sammen – farsen har godt af at stå 1/2 time og hvile.
Steges til 10 store frikadeller i 1/2  kokosfedt/olie.

Hjemmelavet Rødkål:
Jeg har lavet rødkål selv siden jeg var på vægtkonsulenternes slankekur fordi:
Den er grovere end den færdigkøbte og man bestemmer selv hvor sød den skal være
OG den smager bedre. Jeg har taget en pose fra fryseren(blev lavet til jul)

Jeg bruger nu min egen  fortolkning af deres opskrift 😉 (Denne er sukkerfri)
1  rødkålshovede snittes så fint man vil have det, vi kan lide det med “lidt struktur”–
2-3 store æbler skrælles og befris for kernehuset og æblerne skæres i små stykker –
1 STOR gryde sættes over og 1 spsk smør smeltes og tilsættes 1/2 dl vand,
når det er smeltet (ikke brunt) tilsættes 1/2 dl vand  yderligere og alt kålen af et par gange
der røres rundt – der tilsættes nu ca 1 dl usødet ribssaft eller ribsgele og der lægges låg på og skrues ned til svagt blus –
tilsæt flydende sød svarende til 80 g sukker (men smag på det)
Det står nu og snurrer og dufter et par timer til det er kogt mørt.
Smag det til efter ønske

Vi brugte resterne fra i går aftes så brasede kartofler og en rest halve æbler m gele blev serveret til samt en mager sovs (sovsen jævnes med maizena) istedet for at skrælle nye kartofler og gulerødder 😉

Mager sovs:
Lidt grøntsagsvand koges op med lidt letmælk (ialt ca 2,5 dl)
1 – 2 spsk maizena røres ud i samme mængde vand –
Det tilsættes under omrøring, smages til med salt og peber og evt kulør.

IMG_3235



Comment 0 Replies

Your Information