Gammeldags hønsekødsuppe


Jeg har “snydt” –
Jeg kogte nemlig en stor kylling i går_
1  stor kylling kom i en gryde med vand og nogle rodfrugter + 1 stort løg –
Disse rodfrugter skal bare give smag så de ordnes og skæres i store stykker,
der tilsættes 1/2 tsk peberkorn og lidt groft salt –
Koger til kyllingen er mør, den tages op og suppen sies igennem først en grov sigte og derefter igennem en finere trådsigte eller et klæde –
Nu kan suppen evt. deles i to bøtter og gemmes (jeg  satte halvdelen i fryseren og bruger den anden halvdel i dag)
Kødet er delt i to portioner 2/3 til på lørdag og 1/3 til nogle tarteletter på onsdag.

Så den ene halvdel af suppen kom i en gryde og der blev skrællet rodfrugter efter ønske –
Her gulerødder, pastinak, selleri og porrer – mængden afhænger af størrelsen –
De skæres i små tern (disse suppeurter smager altså bedre end de frosne)
De kommes i suppen og koges til de er møre (ikke længe)
Herefter kommes kødboller i (her hos os 1/2 l m top) det varmes godt og serveres med flute.15451458_1147264428702988_661828060_n