Grønlangkål m røget bacon og kogt medister


1 stykke bacon koges og skæres i skiver –
kogt medister skæres i stykker – (jeg tog en pakke i fryseren)

serveres med grønlangkål a la Berit og brunede kartofler –

Der serveres stærk sennep og brød til –
Jeg går til grønthandleren i NYK F -( han er af anden etnisk oprindelse), men en dejlig grønthandler med varieret og flot udvalg, derudover har han nogle spændende ting til rigtig gode priser + DU KAN KØBE DET DU SKAL BRUGE = ingen madspild –
I dag købte jeg et hvedebrød (som et stort blødt franskbrød) – det kostede 6 kroner
Så undersøg mulighederne i dit område og vov dig bare derind – det er de butikker jeg har fået den bedste service i.

GRØNLANGKÅL A LA BERIT:
Der er mange måder at lave grønkål på – hos os må det ikke være tørt –
men heller ikke stuvet som spinat – jeg gør sådan:
en klat smør og 1 spsk hvedemel bages op med 1 dl væde fra den kogte bacon eller vand –
1 pk hakket grønkål tilsættes, koges op og der spædes med piskefløde til passende konsistens
HER kan der også bruges en grønkålsstok, hvor bladene pilles af og de skylles GRUNDIGT –
De koges møre og hakkes – men jeg bruger sønderjysk hakket og frossen grønkål –
den er god, billig og der spares meget arbejde.

Desværre var de brunede kartofler ikke helt færdige da der blev taget et billede 😀

14657641_1085213234908108_1419954211_n