“hjemmelavet” Medisterpølse


“Hjemmelavet” medisterpølse

Jeg har sat hjemmelavet i citationstegn, fordi jeg har brugt et såkaldt “pølsekit” som forhandles i flere supermarkeder til ca  20kr (super-Brugsen Har dem).

Jeg synes jo det er sjovt at prøve nye ting i køkkenet, og selv om jeg har en køkkenmaskine med kødhakker og pølsehorn så det nemt ud. Sættet indeholdt 1 pose med pølsetarm, 1 stor kraftig sprøjtepose i plast og en pose krydderimix.

Så jeg gik igang:
Jeg havde tøet godt 1,6 kg flæskefars op –
det  blev håndæltet med 3 dl kold boullion og krydderposen fra sættet –
Farsen hvilede ca 3 kvarter – og imens lå tarmene i blød i koldt vand –
Man skulle kunne anvende posen uden pølsehorn men jeg valgte at bruge mit plastikpølsehorn på den medfølgende plastik-sprøjtepose.

DET VIRKEDE :
Jeg måtte have hjælp til at presse farsen ud, men JEG har heller ikke ret mange kræfter,
jeg satte tarm på pølsehornet og min hjælper pressede  på sprøjteposen , mens jeg holdt øje med at farsen blev fordelt –
Det  var forbavsende nemt, tog ca 1 time, så vskulle pølsen bare koges –
og gav mindre opvask end hvis jeg havde brugt kødhakkeren –
Dyrere var det heller ikke, da jeg jo alligevel skulle have købt pølsetarmen.
det blev ca/godt 3,5 meter færdig pølse –
Jeg har valgt at koge pølsen med det samme, da den er lavet af fars der har været frosset –
Så kan det jeg ikke bruger i aften godt nedfryses igen (nu er det jo ikke rå fars mere)

Alt i alt et vellykket forsøg der skal prøves en anden gang –
så vil jeg prøve at lave den i mindre pølser
og krydre farsen med nogle mexikanske krydderier –

Billedet af den rå pølse og 1 billede af den kogte pølseIMG_2984 IMG_2986