Hvorfor starte denne blog?


Denne blog starter jeg fordi, jeg ved en hel del om mad, og har mange holdninger til den mad jeg putter i munden.  Jeg ved en del om almindelig mad, der får dagligdagen til at hænge sammen. Jeg ved meget om allergikost og diætkost. Jeg er så gammel at jeg kender mange af de gamle opskrifter der måske ikke huskes så meget mere i den daglige husholdning, og specielt dem er jeg blevet bedt om at skrive ned, og med få ændringer kan de faktisk tilpasses de moderne kostråd. Tidligere lavede man mad af årstidens rodfrugter, kål og frugt, det er faktisk ikke så dumt, så er råvarerne bedst og billigst og det kan man da lige så godt udnytte.

Meningen er, at der her på siden gerne skulle ske noget mindst 2 gange om ugen (søndag og torsdag).   Jeg vil lave et forslag til en kostplan til nogle dage af gangen, og jeg vil blande moderne mad med de gamle opskrifter, så hvorfor ikke en gang imellem prøve noget “nyt”. Det vil være mad der ikke tager urimeligt lang tid at lave og ikke koster en halv formue.

Nogle familier laver  lørdag-søndagsmad, det gør vi ikke, for ofte laver vi andre ting i weekenden, så hos os er frikadeller, bøf og steg ligeglad med ugedage, men det er et holdningsspørgsmål.

Vi spiser aftensmad sammen alle 3, dækker bord og tænder stearinlys hver dag, da jeg synes det er sundt som familie at være sammen om “noget” mindst 1 gang om dagen. Vi bruger ikke lang tid på det, men ca. 1/2 time om dagen synes jeg ikke er for meget at forlange, samtidigt kan man få afklaret nogle praktiske ting som  hvem skal hvad og hvornår? 🙂