Skinken er en lille juleskinke købt i rema 1000 for et par uger siden –
den skulle koge i 1 1/2 time så er der til aften og til pålæg (skæres og kommes i fryseren)
Brunede kartofler er små kogte kartofler (i dag fra glas) –
3/4 dl sukker + 1 spsk honning + 1 spsk smør smeltes sammen til det er brunet –
SÅ hældes kartoflerne på – står lidt og først nu vendes der forsigtigt rundt –
på denne måde undgås lodne kartofler og de store klumper sukkerkaramel der kan blive på panden.
Pebersovsen er et brev der røres i lidt varmt vand koges op og tilsættes let-mælk –
Det med en masse smør osv bruger vi ikke her og det smager alligevel som det skal.
Timian-gulerødder er gulerodsstave der er dampet/kogt knapt møre og så stegt i 1 tsk olie tilsat en masse timian (har den i haven), der tilsættes 1 spsk vand og vandet dampes af –
så undgår man at det bruner (det er ikke meningen)