Kylling på Italiensk


Det skulle være en kylling – fyldt med persille i maven, gnedet med salt og peber og stegt midt i ovnen i 5 kvarter ved 200 grader   MEN MEN MEN,  lysten var til noget andet –
Så mens “de 2 andre ” satte de sidste lamper op og kodede dem inde i stuen (JEG har nemlig fået moderne stemmestyret lys) lavede jeg en Italiensk kylling .

1 STOR kylling gnides ind og udvendigt med Italienske krydderier (mit er færdigkøbt og dufter af fennikel-frø og timian) den fyldes i maven med 1 økologisk citron i både og lægges ovenpå en bund af :  løg, 1/2 squash og de sidste 2 små pastinakker der var i skuffen –
Grøntsagerne vendte jeg i 1 spsk olie, salt og peber.
Den kom i en 200 grader varm ovn.
Først fik kyllingen 1/2 time med ryggen OPAD –
Så vendte jeg den og den stegte færdig med brystet opad

Den blev skåret ud og serveret med grøntsagerne, hvide kartofler og en salat af sprød salat,  kogte speltkerner(1 lille dåse, købt på tilbud i rema 1000 for længe siden) og kød fra en pomelo = 1 stor citrusfrugt der ligner en grape, men er mere mild og i øjeblikket skal vi huske c-vitaminerne 😀
Dressingen var en MORMORDRESSING:
1 dl piskefløde
1 knivspids salt
1 knivspids sukker
1 lille drys peber
2 spsk citron
Det hele røres sammen med en gaffel og står et par timer på køkkenbordet