Dette er igen mager mad, hvis man udelader eller nøjes med få pommes frites. Det er 2 fade i ovnen i ca 50 minutter, så det er også nemt. Vores pommes frites kommer i en elektrisk frituregryde, da jeg for 1/2 år siden investerede i en LILLE model ,der kun bruger 1 l olie, jeg havde en stor i sommerhuset der var lidt af et monstrum og derfor ikke blev brugt – og vi synes de bliver bedst kogt i olie som i pølsehuset. Så må man nøjes med få og spise grøntsager til 😉
——————————————————–
OVNSTEGTE KYLLINGELÅR:
1kg kyllingelår lægges i et ovnfast fad, drysses godt med salt og peber – tilsættes 3/4 dl olie i bunden – så er HER ikke tilsat fedtstof.
———————————————————
OVNSTEGTE GRØNTSAGER:
1 stort løg, 1 stor pastinak, 2 gulerødder og 1 1/2 stor pære, 1 spsk olie og 2 spsk hakket krydderurter (jeg havde lidt persille, dild og lidt basilikum)
Løg, gulerødder og pastinak skrælles og skæres ud i stave, pærerne skæres i 1/4 og igen på tværs til klodser (det kunne være æbler i 1/4) men skrælles ikke så koger de ud – det hele blandes med olien og krydderurter, tilsæt salt og peber – Lægges nu i et fad der kan stå ved siden af kyllingelårene.
Begge fade sættes i en 190 – 200 grader varm ovn og steges 45- 50 minutter – HALVVEJS dryppes grøntsagerne med lidt væde fra kyllingen og vendes rundt for ikke at blive tørre.
———————————————————-
Pommesfrites koges i frituren til sidst (jeg koger i rapsolie). Spises efter samvittighed DET er ikke slankekost 😉
Ved anretningen tager jeg grøntsagerne op med en hulske og drypper af, jeg tager kyllingelårene op af det fad de er stegt i – mad der står på panden eller i fadet suger fedtstof/stegesky til sig .
———————————————————–