Lammekølle m grøntsager ala provence


1 udbenet lammekølle stikkes m hvidløg og drysses med provencekrydderi (blandingskrydderi der er godt til lam og grønt) –
Sættes i en 200 grader varm ovn og steger 25 minutter –
Herefter pensles med olie og varmen sænkes til 160 grader – steges yderligere 60 minutter
Mit stegetermometer viste køllen var færdig og den var fin.

De grøntsager man har skrælles og skæres i stykker – HER gulerødder, 1 stort rødløg, 1/2 selleri, 5 små forårsløg + 5 hele fed hvidløg
Grøntsagerne svitses i olie og tilsættes 1 dl vand og salt og peber – nu kan hvidløgene fiskes op når man synes de har givet smag nok – mine er ikke så stærke så de blev i grøntsagerne 😀 –
Tilsidst tilsættes en stor håndfuld krydderurter (nu er de i haven) her var det oregano, rosmarin og basilikum.

Vi fik stegte kartofler til og en sovs lavet af skyen

32948291_1640740136022079_1890747682914304000_n