Nu er det jo sådan at der byttes om hvis det passer os bedre, men det vigtigste for os ved at have en “madplan” er altså, at der så er købt ind til de forskellige retter (og det meste lægges i fryseren) så er det jo bare at udskyde til senere på ugen eller ugen efter.
Jeg har skrevet det før MEN en madplan er ikke diktatur men skulle gerne blive en lettelse, så man undgår (for mange) hovedløse indkøb 😀
Jeg har skrevet “mormormad” 3 gange i denne uge, da jeg har hygget mig med at kigge lidt i de gamle kogebøger (ældste er fra ca 1860 og med krøllede bogstaver og er faktisk sjov) – mange af opskrifterne kan sagtens bruges, de skal bare omregnes lidt i mængden, da jeg jo ikke har folk på kost 😀 – Blandet med lidt mere moderne retter er det ret hyggeligt og det smager jo godt..
Denne uge er der 2 kødfrie dage + 1 dag med skaldyr – vi forsøger bevidst at have mulighed for 3 kød-frie dage om ugen.
MANDAG:…. Farseret porrer – hyldebærsuppe (“mormormad”)
TIRSDAG:……Empenadas m pastasalat (laver både med og uden kød)
ONSDAG:…… Kartoffel-fad m pølsestykker (køb pølser med mindst 80 % kød)
TORSDAG:…. Indisk karry-suppe (mulligatawny)
FREDAG:……..Æbleflæsk (Min favorit, ikke det sundeste for mig, men jeg vil forsøge at dryppe det godt af og spise rugbrød og grønt til) (“Mormormad”)
LØRDAG:……. Wok-ret m nudler (tænker noget med broccoli, chili og skaldyr)
SØNDAG:…….Kogt hamburgerryg, dampet grønt og bearnaise (“mormormad”)
INDKØBSLISTE:
(Der er ikke skrevet krydderier på da det er lidt svært at vide hvad der står på dine hylder – og når der er købt en pose med krydderi holder den jo et stykke tid.)
Fars (her kylling), pølser (mindst 80% kød, LIDL har også dem), bacontern, hamburgerryg (har et stykke i fryseren, men er tit på tilbud), Krebsehaler ell lignende(rejer kan bruges, køb det du kan få) –
Rugbrød, smør, ost, leverpostej og æg –
Gulerødder, hvidkål/spidskål, Kartofler, porrer, løg (der er måske nogen tilbage fra sidste uge), vi vil også bruge lidt jordskokker (har dem i haven, men de kan undværes), Broccoli, en pose æbler HVIS du ikke har mulighed for at samle dem et sted hos venner, bekendte eller på offentlig vej, alle de steder hvor der skal skæres i et æble er nedfaldsæbler brugbare –
Nudler og pasta, (måske er der en rest i dit køkkenskab? )
Mælk, havregryn, grovtoast, hvedemel og 1 kg sigtemel, 1 kg græsk yoghurt (skal bruges til dressing tirsdag og sigtebrød onsdag) – resten kan bruges til morgenmad med en klat syltetøj)
Det skulle være til at købe ovenstående for 350 kr HVIS man vælger de billigste udgaver –
Feks Havregryn svinger fra 5 kr(tilbud) til over 20 kr for en mærkevare – Det samme gælder for toastbrød, pålæg, mel og pasta – Jeg synes man skal bruge ting man har købt op, hvis der ligger 1/3 hvidkål og “griner” i grøntskuffen kan det, når det skæres pænt på kanter sagtens bruges til Tirs/Tors/Lørdag, der bruges ikke et helt hoved hver gang, ligeledes går det med vores gulerødder (der er ofte et par stykker eller 5 tilbage) så INDEN de når “udsmidningstatus” bliver de skrællet og bliver til tilbehør i stedet for noget andet planlagt – hvis der er nogle rester af grønt jeg ikke kan få anvendt river/snitter jeg det og lægger det i fryseren (en sådan pose blandet grønt kan blive udmærket fyld i feks tomatsovs/suppe/lasagne) – JEG går meget op i at mindske madspild. De allersidste rester kommer her ud til vores 3 “Hønsemadammer” 🙂 , jeg ved godt at alle ikke kan have høns i baghaven, men det gælder jo blot om at udnytte de muligheder der er og være lidt bevidst om familiens forbrug.
Jeg har i denne uge igen skrevet mel på, måske har du fra sidst, men nybagt brød og boller er ALTID et hit både i madpakker og til en kop te om eftermiddagen.