Madplan for uge 43


Jeg fortsætter med at udgive mine billige madplaner –

De koster helst ikke mere end 350 – 400 kr – for at det skal holde, skal der indkøbes så billigt som muligt – JEG kan ofte gøre det billigere, fordi jeg har en lille have, som vi kan nyde godt af(ca det halve af året), tingene står på indkøbslisten, men jeg behøver ikke købe disse ting.  udover de 350-400 kr/ugentligt, bruger jeg  350kr/1 x måneden til papirvarer, ekstra  dåsevarer, krydderier, te osv – Der er dog indregnet 7 liter mælk til morgenmad, samt gær og mel til bagning (det sparer ret mange penge at bage hvedebrød  og boller)

Ofte har jeg lavet en indkøbsliste – den indeholder det meste der SKAL bruges til ALLE måltider til 2 voksne + 2 børn. Der er havregryn/grød, rug/hvedebrød m. Marmelade, Frugtpålæg eller marmelade til morgenmad. Der er hjemmebagt bolle m frugtpålæg, rosiner til mellemmad. Frokost/madpakke er rester fra dagen før, råkost, kogte æg, kartofler og tomat, plus evt 1 Skive pålæg. Eftermiddag/ulvetimen 1/2 rugbrød m rosin + 1/2 bolle der giver energi indtil aftensmaden ifølge madplanen .

I denne uge + i de kommende uger vil jeg tømme fryseskab,  undtaget 1 skuffe, så  kan det tørres af og være parat til der skal handles til Jul – Jeg kan lide at have rotation i mine frysevarer, derfor fik jeg et såkaldt amerikaner køl/fryseskab da vi ordnede køkken – der er både isterningsmaskine + “kildevand”(vand der løber igennem et kulfilter) i døren og vi kørte 2 kummefrysere på genbrug. Specielt vand\ismaskinen er populær hos både voksne og børn, den er helt klart pengene værd – det er en luksusvare jeg ikke vil undvære.

mandag…….Små farsbrød m stegte kartofler og råkost

tirsdag………ovnstegt blandet fisk m rest af  råkost og kartofler + sveskegrød

Onsdag……..Chilisuppe (eller gulashsuppe) m hjemmebagte flute

Torsdag……..Fiskefrikadeller og hasselnøddevendte små kartofler + grønt

Fredag……….Kyllinge-burger som lav selv burger + stegte rodfrugter

Lørdag……….Pasta m. Tomatsovs + kogt broccoli

Søndag……….Pølsemix  – Ristede pølser i skiver, blandet med ovnstegte kartoffelbåde, hertil broccolisalat

Denne uge mangler jeg ikke meget kun suppen og indrømmer den købes færdig – de fås udemærket og i øjeblikket skal der spares lidt på kræfterne, så manden varmer den. Brødene bager jeg i løbet af ugen når der er overskud.. Herudover mangler jeg mest friske  grøntsager, mælk og kartoffelbåde fra Frost. Resten tager jeg i fryseren. Mel, gær og havregryn har jeg på lager. Selv fisken (Til tirsdag) fandt jeg i fryseren ( 1  Torskefilet + 2 laksefiletter)