Kartofler skrælles og koges i saltet vand til de er møre (stik i dem)
hæld vandet fra og server dem med syltede rødbeder og millionbøffen/kødsovsen.
Millionbøf er i denne variation billig og fyldt med grønsager (men de skal kamofleres 😉 )
Man kan gange op og lave af en større portion fars så er der nem mad i fryseren.
Jeg køber 2 kilo hakket oksefars i en ordentlig kvalitet når der er tilbud, så deler jeg op i små og store poser til min fryser.
200 g hakket oksekød (mere skal der ikke i)
5 – 600 g grønsager ( her 3 gulerødder – 3 pastinakker og 2 løg) – groft revet så kamofleres de fint i “kødsovsen”- det giver en god smag OG der bliver spist grønt 🙂
2 spsk olie
2 tsk salt, 1/2 tsk peber, 1 spsk paprika og 3/4 dl tomatkoncentrat (her fra tube)
Brun kødet i den varme olie og tilsæt krydderi og grønt – det hele koger nu godt sammen –
herfra vil den kunne spises som kødsovs – jeg tilsatte et par dråber kulør og 1/2 dl fløde, så blev det til millionbøf.
ANVENDELSE af en rest pasta:
Sønnen fik resten af spaghetti fra i går – DET smides ikke ud her i huset – Jeg overhælder den med kogende vand fra kogekanden – varmer op til det koger og tager den af varmen.
En anden dag svitser jeg lidt tomater og hvidløg på panden tilsætter 1/2 dl kogevand fra grøntsager og varmer spaghettien op i dette – det smager rigtig godt med lidt krydderurtedrys på.
En lille rest pasta uanset facon smager godt skåret lidt ud blandet med hakkede rødbeder, vendt i græsk yoghurt smagt til med salt, peber og et nip sukker. hvis dette trækker natten over er det lige til madpakken med et brød til ELLER i en sandwich.
Undgå madspild – brug fantasien.