Mine opskrifter til vægtreducering


Mange af mine opskrifter (til når jeg skal af med et par kilo), bygger på VÆGTKONSULENTERNES principper,  jeg er bare ikke egnet til at følge en plan slavisk – ha ha.

Da jeg i 2011 skulle tabe mig MEGET, fulgte jeg planen (næsten) til punkt og prikke, jeg fik  smagt en masse anderledes mad end jeg ellers ville have gjort, og jeg fik faktisk nogle nye livretter og en del af deres tilberedningsmetoder bruger jeg meget i hverdagen. Resultatet udeblev ikke, jeg tabte ca 40 kilo på 15 mdr 😀  Nu har små 5 kilo SNEGET sig ind på mig, og da jeg har lovet mig selv aldrig mere at vægt-svinge  mere end 5 kilo, har jeg valgt at gå i gang igen.

Jeg laver ofte tærtedej med fedtfattig mayo + hvedemel – i forholdet 1 til 1 og den er mega-nem, første gang tænkte jeg  ÅH HVAD ER DET DU GØR, men den virker, man kan forbage eller lade være, den virker bare til rester, grøntsager og frugt 🙂

Jeg er også blevet meget glad for græsk yoghurt fås i mange varianter – her vælger jeg fedtprocent efter samvittighed, som regel mager til dressing og lidt højere til dessert. Min søn siger det smager af MATHILDE-CREME hvis der røres et par dråber sødemiddel og lidt vanille i, og det er ikke ringe.

Jeg har også fået den vane at bruge en del havregryn og nogle produkter fra ISIS, det er faktisk ikke så dum en vane da jeg er diabetiker.

Jeg blev meget glad for salater  af rå revne grøntsager (som den vi fik til aften i dag), hvis der er mere tilbage når vi har spist, gemmer jeg det i en bøtte til næste dags frokost. Jeg har mange gange spist 2 stykker grovtoast (af de små) med rest  af råkost og en skive røget laks eller hellefisk, pyntet med lidt krydderurt – DET er lækker frokost <3

I 2011 cyklede jeg så meget som muligt, men det kan jeg ikke mere pga sygdom, så jeg er helt klar over at jeg skal være benhård, når jeg tager mad over på min tallerken. Jeg har valgt at bruge den første uge på at skrue ned for det jeg ikke skal have og op for de sunde alternativer. Grunden til at jeg har valgt at gøre det sådan er at, jeg VED det er svært at omstille sig fra den ene dag til den anden. Desuden kan man godt mærke det på kroppen når den skal omstilles til en anden kost- hovedpine, mavegener og træthed, men hold ud det vender og så ender man faktisk med at have større overskud. De mange frugter og grøntsager kan være medvirkende til at lette på lidt vintertungsind, de er med til at stabilisere blodsukkeret, det er faktisk målbart hos mig i løbet af en uges tid. Mit blodsukker ligger normalt pænt, men det bliver næsten perfekt om ca. 1 uge.

Jeg stiger ihvertfald på “ned-vægt-toget” og hvis der er nogle der vil med er i velkomne- for at dele turen med andre kan kun gøre det lidt sjovere.