FLÆSKESTEGSANDWICH

FLÆSKESTEGSANDWICH:

I dag spiser vi på forskudte tidspunkter, og da vi på forhånd vidste det ER der planlagte flæskestegsandwich til aften.
Det er nemt og der kan anvendes et stykke steg der var lagt i fryseren.
Da jeg har RØDKÅL og SYLTEDE AGURKER i køleskabet skal jeg kun røre en sennepsdressing, skære stegen tyndt og lune bollerne (man kan da også varme stegen), så er der klar til de rigtige sandwich.
De rigtige sandwich her hos os, er uden ketchup osv. –
Her gælder det gode råvarer og enkle smage er det bedste –
Hvis man holder det enkelt vil meget kunne bruges, skinke, frikadelle, oksesteg (m.pickles ?), eller et krydret farsbrød.  😉

Dressingen jeg bruger er en Mayo rørt med en grov honningsennep – det skal smage krydret uden at overdøve resten, jeg smører begge dele af bollen med et tyndt lag,
lidt iceberg-salat, rigeligt tynde skiver steg, rødkål, syltede agurker og låg på –

11079717_967305823279585_1866797043_n

 

Små frikadeller, salat og nye kartofler

NYE KARTOFLER:

Nye kartofler skrabes, hvis man ønsker det – nogen spiser den tynde fine skal med, så skal de blot vaskes godt – der er meget smag i skrællen MEN JEG vil have skrællen af.
De sættes over i saltet vand og koger 10 – 15 minutter efter størrelse (de bliver hurtigere møre end gamle)
HUSK gem rester selv 3-4 små kartofler kan blive til et par stykker med kartoffel, mayonaise og purløg til madpakken 🙂

————————————————

SMÅ FRIKADELLER:

I dag var mine færdigkøbte i NETTO, de var faktisk ganske gode.
Fremgangsmåden er den samme om det er de hjemmelavede fra fryseren, eller de færdigkøbte: De tør op på køkkenbordet og lægges på et stykke bagepapir, varmes godt igennem ved 180 grader og vendes et par gange.

————————————————–

SALAT m. DRESSING:

Vores skål salat blev en dyb tallerken med salat, da min mand og jeg var selv hjemme.
Det var små salatblade fra drivhuset, strimler af agurk, tynde skiver friske radiser og halve små miniaturetomater. Til sidst blev der drysset med lysegrøn top fra bladselleri – rigtig sommer.
Dressingen var tyk fløde med 1 tsk tomatketchup, 2 fed finthakket hvidløg, citronpeber og salt – det smagte af hvidløg, men det kan vi godt lide.

—————————————————-

IMG_2611

Mad-plan for uge 22

Denne uge bærer præg af at hvis man tænker på dagen i morgen, tager maden ikke for lang tid. Vi har købt et hus og skal til at gøre det i stand. Hvis vi er lidt heldige får vi nøglerne til huset 1-6 eller lige efter.
Under alle omstændigheder er der en masse at ordne. Vi skal så småt begynde at pakke, selv om vi ikke flytter lige med det samme. Har valgt at ordne hus mens man kan komme til.

MANDAG……………………….Flæskestegsandwich (det er en dag vi spiser forskudt af hinanden)

TIRSDAG………………………..Lasagne og salat

ONSDAG…………………………Hakkebøf

TORSDAG……………………….Frikadelle, agurkesalat + kartofler (tænk på i morgen)

FREDAG………………………… Kylling/fiskefilet med kartoffelsalat og grøn salat

LØRDAG………………………… Snitzler, brasede kartofler og ærter

SØNDAG………………………….Medister, flute + pastasalat (en opskrift fra 70erne)

Hjemmelavet tomatsovs

1 spsk olie varmes og 1 Stort hakket løg, 1  hakket rød peberfrugt, 2 fed hakket hvidløg og 1 dåse hakkede tomater, det hele svitses og tilsættes 1/2 dåse vand.
Koges godt igennem og smages til med krydderier efter smag

Denne sovs bruges til Spaghetti,  kylling eller……………………………….

Kokoskage efter gammel opskrift

Kokoskage efter min mors opskrift (50 år gammel, mindst)

250 g blødt smør
200 g flormelis
4 æg
75g kokosmel
375 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
 3/4 dl mælk
Smør og flormelis piskes blødt og æggene tilsættes og der piskes godt – resten blandes sammen og tilsættes hurtigt.
Min mor rørte den med en stor ske og længe – Smør, flormelis og æg lignede mayonaise, men jeg bruger en el-pisker, og det fungerer fint 😉
Bages ved 190 grader i ca 45-50 minutter – min mor havde jern-forme, der blev smurt og drysset med knuste tvebakker –
JEG er mere moderne – bruger silicone-forme og bagepapir 🙂
Har nu lagt de 3 halve kager i fryseren.IMG_2606

 

LAV-SELV-BURGER

Lav-selv-burger er en meget prisbillig form for fast-food –
6 stk af 40-50 kr ved pølsehus = ca 250-
Mine kan laves for ca 50 kroner (alt efter hvor man handler)

Hakket oksekød steges til flade bøffer –
Burgerboller varmes i ovnen –
Serveres med salatblade, tomatskiver og løgskiver –
Ketchup, sennep, rødkål og agurkesalat (chili siger nogen) er godt tilIMG_2604

Dampet torsk med fennikel, slikærter og nye kartofler

Dampet torsk:

I dag damper vi i riskogeren. En sådan koster ofte under 100 kr og står gemt væk i rigtig mange hjem. Hvis du ikke har en så ønsk dig den som en gave – den er absolut ikke tosset, til alt fisk og grønt.

Torskestykkerne lægges i dampindsatsen på riskogeren og dampes møre ca   8-10 minutter.
De flyttes over på et fad, og overhældes med følgende sovs.
Imens torsken damper, svitses fennikel i tynde skiver og snittede slikærter i 1/2 spsk smør, madlavningsfløde tilsættes og der smages til med citronpeber, salt og hakket dild.

Nye kartofler og hakket dild serveres til, sønnen der IKKE spiser torsk fik ristede cocktailpølser som en nødløsning (jeg ved, nogen siger, alle spiser det der bliver serveret, men jeg mener nu, at man skal have lov til at have nogle ting, man ikke bryder sig om)

IMG_2602

Lammekebab på kartoffelbund og pilaf af bulgur

LAMMEKEBAB PÅ KARTOFFELBUND:

Disse kebab er lavet af hakket lam vi købte i Gårdbutikken i Sakskøbing i lørdags, der er kvalitetsvarer fra lokale leverandører på Lolland-Falster – fedt koncept <3

1 pakke hakket lam (her 445 g) blev æltet med  en blanding af:
*1 æg, 1 lille løg, 2 fed hvidløg, 1 håndfuld krydderurter fra drivhus (grov persille, timian, lidt salvie og en kvist rosmarin), 2 skiver toastbrød*
Det fra * til * kørte jeg i mini-hakkeren, det vil kunne finthakkes med en  god kniv, men mine håndled kan det ikke  🙁
Tilsidst krydrede jeg det med 1 lille spsk paprika, salt, knuste chiliflager og CITRONPEBER (holder meget af dette produkt, da det tilfører et strejf af citron der ofte understreger madens smag).
Farsen deles og formes til ca 10 aflange “frikadeller” rundt om et træspyd, de forsteges så på panden og lægges ovenpå et fad med kartoffelstykker der er vendt i olie og krydderi efter smag.
Jeg lod kartoflerne stege 1/2 time ved 180 grader og lagde så spydene ind ovenpå i yderligere 20 minutter.

Tips: Jeg fandt ud af at det var nemmere at forme de aflange “frikadeller”, forstege dem OG så sætte pind på end at stege dem med pind 😉

———————————————–

PILAF AF BULGUR:

Bulgur Ca 1,5 dl blev kogt op og trak i vandet 10 minutter.
2 forårsløg og en lille rød peber skæres i bitte små tern.
Lidt smør/olie varmes på panden og bulgur og grønt vendes rundt,
tilsættes 1/2 dl vand og damper tørt,
til sidst tilsættes lidt græskarkerner og solsikkekerner (brugte lidt “salat plus” fra ALDI ) + 1 spsk citronsaft.

——————————————-

IMG_2601

 

madplan for uge 21

I denne uge skal vi have lammekebab af det hakkede lammekød,jeg købte i gårdbutikken i Sakskøbing i lørdags.
Vi skal have burgere som vi selv laver og vi skal have  dampet torsk.

Denne uge er lidt atypisk, da jeg skal have hjerteovervågning på herhjemme i 2 døgn, så skal jeg til Nykøbing F og aflevere det (på hjerteafdelingen) OG til Faxe fredag hos øjenlægerne. Hvis jeg er heldig får jeg en dato for hvornår de vil oprere det første øje – jeg er optimist og tror jeg kommer til at kunne se igen <3

Mandag……………………Lammekebab på spyd med pilaf af bulgur

Tirsdag…………………….Dampet torskestykker med nye kartofler

Onsdag…………………….Italienske kødboller med spaghetti

Torsdag…………………….Hjemmelavede burger

Fredag…………………….. Vi har været i FAXE og vi laver ikke mad

Lørdag………………………Vi er alene hjemme – skal ti børnefødselsdag

Søndag……………………… ???? ved ikke hvad vi skal have vil foreslå kyllingelår, over/underlår er tit på tilbud, jeg tror VI tager smørrebrød <3

Hjemmelavet pizza og pølsehorn

Jeg startede med at lave en Stooooor gærdej.
Brugte 1,2 L mælk /vand (lunkent), 2 pk tørgær (eller 2 pk almindeligt gær), 4 tsk salt og 3 spsk flydende honning. Alt piskes godt sammen, tilsættes 1 dl olie og ca 2 kg hvedemel (jeg brugte godt 2 kg), det afhænger lidt af hvor tørt ens mel er og hvad mærke der bliver brugt, jeg brugte det billige fra COOP:)

Dejen blev æltet og sat til hævning til dobbel størrelse.

Så blev der formet en stor firkantet pizzabund i hele bradepanden, og der blev lagt fyld på.

Først 2 dl ketchup rørt med et par spsk tomatkoncentrat og tørrede krydderurter.

Så blev der brugt rester af hvad der var af små tomater, peberfrugt og et snittet forårsløg. Kødet er lidt forloren hare skåret i tynde skiver og snittet – det blev lagt i lidt sød chilisovs og lidt krydderurter (så fungerer det lidt a la kebab-kød på pizza), der kom også lidt pølseskiver på(det vil sønnen gerne have).

Til sidst kom lidt revet ost (indrømmer, har købt færdigrevet Pizza-ost)

Og den bager ved 200 grader i ca 20 minutter, den skal være bagt men ikke tør.

Jeg drypper med lidt olie og frisk hakket krydderurter.
I øjeblikket gror mine krydderurter fint i vores lille drivhus, senere på sommeren skal de ud at stå i det fri i haven.

Pølsehorn:

Resten af dejen blev lavet til pølsehorn – der blev ca 40 stk –
Jeg ruller en tynd rulle dej og snor den om pølsen, det giver pæne pølsehorn  😉
I dag brugte jeg mini-hotdogpølser fra REMA, de var på tilbud og skal jo ikke halveres. Pølsehornene smøres 2 gange og bager ca 12-15 minutter (i min ovn)

Nu skal jeg bare have lagt nogle i fryseren, så der ikke går svind i dem.
Regner med at bruge dem løbende til Frokost i den kommende tid.