Hjemmelavet pizza og pølsehorn


Jeg startede med at lave en Stooooor gærdej.
Brugte 1,2 L mælk /vand (lunkent), 2 pk tørgær (eller 2 pk almindeligt gær), 4 tsk salt og 3 spsk flydende honning. Alt piskes godt sammen, tilsættes 1 dl olie og ca 2 kg hvedemel (jeg brugte godt 2 kg), det afhænger lidt af hvor tørt ens mel er og hvad mærke der bliver brugt, jeg brugte det billige fra COOP:)

Dejen blev æltet og sat til hævning til dobbel størrelse.

Så blev der formet en stor firkantet pizzabund i hele bradepanden, og der blev lagt fyld på.

Først 2 dl ketchup rørt med et par spsk tomatkoncentrat og tørrede krydderurter.

Så blev der brugt rester af hvad der var af små tomater, peberfrugt og et snittet forårsløg. Kødet er lidt forloren hare skåret i tynde skiver og snittet – det blev lagt i lidt sød chilisovs og lidt krydderurter (så fungerer det lidt a la kebab-kød på pizza), der kom også lidt pølseskiver på(det vil sønnen gerne have).

Til sidst kom lidt revet ost (indrømmer, har købt færdigrevet Pizza-ost)

Og den bager ved 200 grader i ca 20 minutter, den skal være bagt men ikke tør.

Jeg drypper med lidt olie og frisk hakket krydderurter.
I øjeblikket gror mine krydderurter fint i vores lille drivhus, senere på sommeren skal de ud at stå i det fri i haven.

Pølsehorn:

Resten af dejen blev lavet til pølsehorn – der blev ca 40 stk –
Jeg ruller en tynd rulle dej og snor den om pølsen, det giver pæne pølsehorn  😉
I dag brugte jeg mini-hotdogpølser fra REMA, de var på tilbud og skal jo ikke halveres. Pølsehornene smøres 2 gange og bager ca 12-15 minutter (i min ovn)

Nu skal jeg bare have lagt nogle i fryseren, så der ikke går svind i dem.
Regner med at bruge dem løbende til Frokost i den kommende tid.