Madplan for uge 19

Vi forsøger stadigt at få smuglet flere grøntsager ind i middagene, men har opdaget at det faktisk er lettere at lave en vegetar-ret end at lave “til begge sider” uden at det bliver for besværligt

MANDAG: Kylling Masala m ris en salat med sprøde grøntsager

TIRSDAG: Svensk pølseret

ONSDAG: Pasta og Carrygryde

TORSDAG: Frikadeller m stuvet hvidkål og råkostsalat

FREDAG: Hjemmelavet pizza

LØRDAG: Pastasalat m grønt og pølsehorn

SØNDAG: Fisk (hvilken = ?) Tilbehøret afhænger af fisken

Denne uge kører vi lidt på hvad der er i fryseren + indkøb af grønt – der skal jo ryddes op og jeg tror såmænd der er nok i vores fryser til de næste 2 uger også.
Det passer også fint med at der kan handles nogle lette retter til efter pinse –
Der bliver madlavningen min mands opgave + meget andet(det skal han såmænd nok klare, selv om han vil rive sig noget i håret) – Jeg skal opereres i mine hænder og skal holde dem i ro 10 – 14 dage (DET er altså ikke min spidskompetance) –

Madplan for uge 18

Så er det forår, selv om vejret desværre ikke følger helt med (til havearbejdet og de nye planter)
Vi fortsætter med de lidt mere gammeldags retter (og snyder grønt ind hvor det kan lade sig gøre 🙂 ),
“Drengene” (25 + 41) er begge grøntforskrækket, men kød får det til at glide bedre ned 😉 .

MANDAG:….Kylling-filetter m bacon -Pastasalat, ris og carrysovs.

TIRSDAG:…Cæsar-salat

ONSDAG:….Gule ærter m medister

TORSDAG:…Biksemad m spejlæg

FREDAG:….Forloren hare

LØRDAG:….Fisk (hvilken vides ikke helt), båndpasta, asparges og hollandaise

SØNDAG:….Stegt nakkekam – stegt butternut, grønt og kartofler (også søde)

madplan uge 17

MADPLAN for uge 17

Denne uge er det storbededag på fredag, så torsdag aften (her er det storbededagsaften) får vi varme hveder m ost og pålæg – Det er en tradition som vi egentlig gerne vil holde i hævd. Den kræver ikke det store arbejde og er ret hyggelig.
I denne uge får vi fisk (fiskefiletter) tirsdag, kød-dag(e) er mandag og fredag.
Bollerne onsdag er veggie-boller, lørdag er der 2 slags snitzler og søndag er veggie-kød i hakket udgave-
Her kan vi godt lide den tørrede soya-udgave, men det hakkede fra NATURLI smager også godt, det ligner oksekød når det er brunet, hvorimod soyaudgaven ligner hakket kyllingekød når det brunes (det er lysere)
Grøntsagerne er en del gulerødder, løg og hvidkål jeg har i skuret.

Mandag….Medister m rødkål kartofler (pasta til den ene søn)

Tirsdag…Boller i karry m ris og ananas. (kartoffelmos til mig)

Onsdag….Fiskefilet m.kartofler og revet gulerod

Torsdag…Hveder m. ost og pålæg

Fredag….Frikadeller også kyllinge-deller m. romanesco-kål ell. blomkål

Lørdag….Snitzler m grøntsager (også vegetarudgaven) og pommes frites

Søndag….Karry-kål m gulerødder

I denne uge skal jeg have fiskefilet og snitzler, resten er i fryseren.
Jeg vil bage nogle rugbrød (jeg har rugmel og kerner i køkkenskabet)

madplan for uge 16

Denne uge bliver noget anderledes, da den ældste søn har solgt sin andelslejlighed og nu er ved at købe hus her i nærheden af hvor vi bor – der bliver så et slip imellem der, hvor de nye i hans lejlighed skal overtage til købet af hus er i orden, men så flytter han da bare ind på vores gæsteværelse.  🙂

Da vores  den ældste bestemt IKKE er vegetar, vil vi i den kommende tid servere kød som supplement til de grønne retter. og der vil blive gået nogle ture med sønnens lille hund.
Kødet vil være frikadeller fra frost osv (Han er sulten, men ikke kræsen, så ellers spiser han det samme som vi andre- ris, pasta, kartofler, grøntsager osv.)

MANDAG……Tortilla med  “kødstrimler” og salat   (vegetar-kød)

TIRSDAG……1 Grøntsagsgryde med ovn-kartofler og flute

ONSDAG…….Risengrød – det bliver nok den sidste gang her i foråret

TORSDAG…..Fiske-filetter, kartofler og revet gulerod

FREDAG…….I dag får vi Pasta og kødsovs (vegetar-kød)

LØRDAG…….Så er sønnen nået skiftedag i lejligheden i Slagelse og flytter ind på gæsteværelset med sin lille hund.
I dag serveres der pølser og pølsebrød da der skal opmagasineres alle sønnens ting.
Der serveres også en varm quinoablanding til, da vi er nogen der ønsker grøntsager til.
Der er rigtig mange ting der skal falde på plads i weekenden, derfor springes der let over madlavningen.

SØNDAG…….Kyllingesteg(grydestegt)  m. agurkesalat og kartofler.

Madplan for uge 15

Ja denne uge starter vi med at sønnen er hjemme og han har været med til at sætte de første dage på.
Fiskedeller kan vi alle lide, så dem får vi med en salat m perlebyg og rugbrød – Jeg indrømmer at jeg køber perlebyggen kogt i poser – den skal blot overhældes med kogende vand, så er den klar til salaten.
Batmans livret bliver sønnen aldrig for gammel til, så det får vi tirsdag
Torsdag laver jeg en vegetarisk udgave af da vi bruger soya-produkt i strimler, peberfrugt og paprika – mos bryder sønnen sig ikke om så det får vi  af og til når han ikke er hjemme
Den ældste søn vil flytte, så vi skal ud at kigge på hus lørdag, derfor passer det med  rugbrød lørdag – så kan vi få lun leverpostej og lune frikadeller til også.

Mandag……Fiskedeller m. rucolasalat, perlebyg,  tomat og ostetern + dressing  m krydderurter

Tirsdag……..Batmans livret (sønnens ønske, da han vil fejre at han får sin nye bil, ha ha og han bliver altså 26 i år)

Onsdag…….Falafler m ris og  spidskålsalat – måske ændrer jeg dette, da jeg skal til lægen

Torsdag……Paprikagryde m. rodfrugt-mos  (Vegetarudgave).

Fredag………Cæsar-salat med kyllingebryst

Lørdag……..Vi skal ud at se på huse med  den ældste søn, så  vi får brød og pålæg + røget makrel)

Søndag……..Bøf m løg  og surt (både med og uden kød) + kartofler og rodfrugter

Madplan for uge 14 (minus mandag)

I denne uge bruger vi noget der var indkøbt til påske – vi køber nemlig rigeligt, da vi aldrig ved hvor mange vi er, det svinger fra 2 – 6 på  et par timer, så er det rart med lidt ekstra i fryseren.
Hotdogs er noget vi får en gang imellem, hvis der er  kolde kartofler får vi dem med en kartoffelsalat. Tirsdagens frikadeller er både 2-benet og  4-benet (kylling og gris og de ligger i fryseren). Den kogte broccoli overhældes med en ostesovs og gratineres i ovnen.
Onsdagens torskeburgere er købt frosne i netto. Fredagens lasagne laves med en bøtte tomatgryde fra fryseren – det er nemt og den passer jo sig selv i ovnen. Lørdag får vi tomatsuppe OG kylletter m pasta, så kan man selv vælge om man vil have begge dele eller kun den ene. Kylling i karry søndag, laves med soyastykker der ligner kylling både i konsistens og smag.

TIRSDAG:……..Hotdogs (med gode pølser)

ONSDAG:………Frikadeller, kogt broccoli i en ostesovs

TORSDAG:…….Panerede Torske-bøffer, ærter og kartofler

FREDAG:………Lasagne (NU skal vi altså have den/den er blevet udskudt et par gange)

LØRDAG:………Tomatsuppe/alternativ kylletter m pasta

SØNDAG……….”Kylling” i karry, mangochutney, ris og revet gulerod m. citron

JEG skal blot købe mælk i denne uge og så bager jeg selv et par brød i løbet af ugen –
Resten til madplanen har jeg i fryseren – pålæg til vores rugbrød har jeg også –
Grøntsager tror jeg også at jeg har nok af (ellers henter vi nogle).
Jeg vil have brugt det i gemmerne først. Det er vigtigt at få ryddet næsten helt op en gang imellem, og samtidigt bliver det jo en nem og økonomisk uge (så win win)

Madplan for uge 13(påske fra torsdag) – Jeg har taget mandag med pga påsken

Denne uge præges af at det er påske fra eTorsdag – vi holder nu fast ved vores kødfrie dage – men jeg kører til fiskemanden Onsdag, så jeg kan få frisk fisk med hjem – Skidne æg  skal vi også have, det er kogte æg med sennepssovs (det er tradition fra mit barndomshjem) –
Påskefrokost får vi altid Søndag (den spiser vi først 13.30, så laves der ikke aftensmad og senere er man velkommen til at tømme køleskabet) – Men først er der lidt hverdage.

MANDAG:…Pølser + pølsebrød

TIRSDAG:…”Millionbøf” m. revet gulerod

ONSDAG:….Indbagt laks (købt færdigt)

TORSDAG:..Skidne æg m kartofler og en salat m kogte hvedekerner

FREDAG:….Lasagne m en rest tomatgryde fra i sidste uge.

LØRDAG:….Steger en kalkun servers m Waldorfsalat (fryser resten af kalkunen)

SØNDAG:….Påskefrokost (der kan tømmes køleskab hvi man er sulten senere)

MANDAG:…Tarteletter m kalkunkød og asparges

 

madplan uge 12

Ja så nærmer tiden sig hvor jeg skal have ordnet drivhus – Jeg snød lidt og ryddede op i det en dag for nyligt da det var lidt solskin – men planterne der står til vinteropbevaring er der endnu – Her er nemlig stadigt  4-6 grader frost om natten – Alle potter skal ud, en dag med solskin og så skal der vaskes ned med lidt brun sæbe i varmt vand, bagefter skyller/spuler jeg det med højtryksrenseren på en af vores vandtønder.
Og hvis de stadigt siger nattefrost skal potterne ind igen.
Jeg er så småt startet med drivhuse i vindueskarmene, så kan jeg potte om senere.

Denne uges madplan er  lavet ud fra hvad der er i min fryser og så er der et par retter der er indkøbt til, men hvor vi har ændret til noget andet.  Det sker af og til at vi får lyst til noget andet eller at vores hverdag ændrer sig så det er nemmere med noget andet.

Denne uge er der  panerede kyllinge-snitzler (købte 4 poser for 40 kr i vores brugs) – Vi skal også have tomatsuppe (det fik vi ikke i forrige uge) – Vi skal prøve at spise Jack-fruit, jeg har købt det på dåse fra “den kinesiske købmand”, når denne frugt er umoden kan den anvendes som en erstatning for kød – Onsdag har manden fødselsdag, men han har vist ikke bestemt sig for hvad vi skal have 🙂 så må vi se hvad der kan lade sig gøre.
Den stegte pak-choi er min yndlings-grøntsag  i øjeblikket – køber dem små i en pose i vores brugs (Jeg bruner dem på en stegepande, tilsætter 1/2dl vand, salt og peber og lægger låg på så snurrer de knapt møre så de stadigt kan håndteres uden at gå i stykker.
Tomatsuppen søndag er en af de retter, der ikke blev serveret som tidligere nævnt, men den er købt så den får vi nu.

Mandag:……..Grove  Burgerbolle m Jackfruit og grøntsager

Tirsdag:………Kyllinge-snitzler med dampet grønt og (fuldkorn)-spaghetti

Onsdag:………Mandens fødselsdag (Han har ikke bestemt sig endnu – måske pizza)

Torsdag:………Fiskedeller m. stegt Pak choi + kartofler

Fredag:………..Tomatgryde m 1/2 æg (hertil pasta og grov mos af sød kartoffel)
Her bruges alle de grøntsager der er i grøntskuffen skåret i små tern.

Lørdag:………..”Kødstrimler” i en gryderet m grøntsager,  kartofler til(måske ovn-kartofler)

Søndag:………..Tomatsuppe med fiskeboller og flute

 

Madplan for uge 11

Endnu er der lavet en madplan der er billig, selv om der er fiske-fileter torsdag og bruges kyllingebryst søndag – hvis nogen ønsker det kan der serveres kød-frikadeller fra fryseren lørdag – hvis det kun er min mand og jeg der er hjemme laves kun vegetar-frikadeller

Jeg har købt en pose hakket veggi (kød-erstatning) fra Naturli + 1 pose veggie-bites (kan bruges istedet for kyllingebites) ligeledes fra Naturli – Der er til 2 gange i en pose (det skal lægges i blød i kogende vand og dryppes godt af, så kan det brunes som kød) Når der er til 2 x i posen svarer det til 15-20 kr pr gang og altså til at bruge 3-400 g fars.
Jeg har søgt på nettet og har fundet tilsvarende produkter der er billigere, her er også mulighed for tilbud på tilbud, men hvis man har lyst til at prøve en kødfri dag eller 2 så sælges der en pose frikadelle-miks til ca 15 kr i mange supermarkeder – dan blandes med vand

MANDAG…………Kartoffelmos og grøntsager a la brændende kærlighed + friskbagt brød

TIRSDAG…………Svensk “pølseret” (brød med  omelet – JEG kan ikke lide svensk pølseret)

ONSDAG………….Madpandekager  m  “chicken-bites” 0g masser af grøntsager

TORSDAG………..Paella med rosenkålsalat (lavet i en vegetarudgave)

FREDAG………….Fiskefileter m. rejer + grøntsager i tempuradej og  kartofler.

LØRDAG………….”Frikadeller” m kartofler + bulgursalat (både + –  kød) Hertil spinatvafler

SØNDAG………….Kyllinge-ret  m kyllingebryst og broccoli (her vil sønnen gerne have pasta)

ugeplan for uge 10

I denne uge har jeg bestilt Donuts  fra Running Donuts – dem afhenter vi lørdag middag i deres salgsvogn i Nykøbing Falster – Det er en luksus men de er GODE. Så lørdag laves ikke aftensmad, der er rugbrød som man kan tage når sulten melder sig efter disse bomber 🙂
Lørdag kommer en af sønnens gamle skolekammerater (de har nok snart 20 års jubilæum),
Så de har lavet en “droneweekend” –  så var lejligheden der til at hygge med Donuts og en grimbergen

Mandag……….Kylling – helstegt med klassisk tilbehør (Pasta til sønnen i stedet for kartofler)

Tirsdag………..”Snitzler” m  ovnstegte kartofler og en rødkålsalat m æbler og nødder

Onsdag………..Fuldkorn-spaghetti m “kødsovs” og falafler (gnavegrønt med humus)

Torsdag……… Tomatsuppe  m nudler og flute

Fredag…………Tarteletter m asparges, fiskeboller og rejer

Lørdag…………Alle kan selv tage rugbrød, (da vi får Donuts om eftermiddagen)

Søndag………..”Kylling” i karry med Ris og rodfrugter.

Kyllingen er en stor kylling købt på tilbud, der bliver til 2 dage – mandag  og resten bruges søndag (vi laver en pose med kylling til fryseren da vi bruger “soyakød” søndag)
“Snitzlerne” tirsdag er også et soyaprodukt – da vi er glad for vegetarmad her i huset men 1 pakke kalkun cordon bleu eller lignende kan bruges.
Torsdag er der færdig tomatsuppe på programmet – den er udemærket men havde jeg haft friske tomater havde jeg lavet den selv.
Tomatsovsen Onsdag, kan laves på udelukkende grøntsager og så falafler ovenpå.
Fredag og lørdag giver sig selv 🙂 Fredag bruger jeg en dåse fiskeboller + 1 lille bøtte af de små rejer fra coop (de er billige og er udemærket til dette brug)
Søndag laves  kylling i karry med resten fra  mandag eller som her med et tørret veggie-produkt (her vælger vi at gemme resten af kyllingen til en kyllingesalat senere, de mindste stykker  fra vinger og skrog, laver jeg til indbagt kylling m svampe i næste uge)

Af grøntsager skal jeg bruge en pose rodfrugter, 1 pose gulerødder, 1 pose kartofler, 1 net m løg,  1 rødkål (jeg har 1 rødkål i mit skur, men lidt salat kan bruges i stedet) herudover skal jeg bruge 1 ds asparges, 1-2 agurker, 1 peberfrugt og lidt tomater.
Torsdag serveres humus – hertil kan købes 1 dåse kikærter.
Der skal købes mejerivarer, evt brød, tarteletter, flute (de billige) og evt.  fuldkorn-spaghetti.
Havregryn til morgenmad og hvedemel til boller og brød – jeg bager mine rugbrød selv i bagemaskinen – Jeg køber en fuldkorns/rug-blanding + 1 blanding til bondebrød i LIDL, da det er dem vi bedst kan lide så bliver der 4 brød. Sammen med mine boller er det brød nok til hele ugen.
Her spiser vi en del æg, ost, honning og marmelade – VI køber ikke æg da vi har 4 hønsemadammer i baghaven, ligeledes har jeg syltet en del marmelade af frugt fra egen og  nabos have – når der ikke er mere sylter jeg æbler eller laver gulerod/appelsinmarmelade,  det sidste er et hit og laves af fintrevet gulerod og den billige appelsinjuice (ca.halvt af hvert). Honningen købes lokalt (men holder altså rimeligt længe) og HVIS jeg ikke havde høns ville jeg skulle købe ca 20 stk/uge