madplan uge 12


Ja så nærmer tiden sig hvor jeg skal have ordnet drivhus – Jeg snød lidt og ryddede op i det en dag for nyligt da det var lidt solskin – men planterne der står til vinteropbevaring er der endnu – Her er nemlig stadigt  4-6 grader frost om natten – Alle potter skal ud, en dag med solskin og så skal der vaskes ned med lidt brun sæbe i varmt vand, bagefter skyller/spuler jeg det med højtryksrenseren på en af vores vandtønder.
Og hvis de stadigt siger nattefrost skal potterne ind igen.
Jeg er så småt startet med drivhuse i vindueskarmene, så kan jeg potte om senere.

Denne uges madplan er  lavet ud fra hvad der er i min fryser og så er der et par retter der er indkøbt til, men hvor vi har ændret til noget andet.  Det sker af og til at vi får lyst til noget andet eller at vores hverdag ændrer sig så det er nemmere med noget andet.

Denne uge er der  panerede kyllinge-snitzler (købte 4 poser for 40 kr i vores brugs) – Vi skal også have tomatsuppe (det fik vi ikke i forrige uge) – Vi skal prøve at spise Jack-fruit, jeg har købt det på dåse fra “den kinesiske købmand”, når denne frugt er umoden kan den anvendes som en erstatning for kød – Onsdag har manden fødselsdag, men han har vist ikke bestemt sig for hvad vi skal have 🙂 så må vi se hvad der kan lade sig gøre.
Den stegte pak-choi er min yndlings-grøntsag  i øjeblikket – køber dem små i en pose i vores brugs (Jeg bruner dem på en stegepande, tilsætter 1/2dl vand, salt og peber og lægger låg på så snurrer de knapt møre så de stadigt kan håndteres uden at gå i stykker.
Tomatsuppen søndag er en af de retter, der ikke blev serveret som tidligere nævnt, men den er købt så den får vi nu.

Mandag:……..Grove  Burgerbolle m Jackfruit og grøntsager

Tirsdag:………Kyllinge-snitzler med dampet grønt og (fuldkorn)-spaghetti

Onsdag:………Mandens fødselsdag (Han har ikke bestemt sig endnu – måske pizza)

Torsdag:………Fiskedeller m. stegt Pak choi + kartofler

Fredag:………..Tomatgryde m 1/2 æg (hertil pasta og grov mos af sød kartoffel)
Her bruges alle de grøntsager der er i grøntskuffen skåret i små tern.

Lørdag:………..”Kødstrimler” i en gryderet m grøntsager,  kartofler til(måske ovn-kartofler)

Søndag:………..Tomatsuppe med fiskeboller og flute