Ramen (Japansk nudelsuppe a la Berit)


Dagens middag er noget sønnen og kæresten har spist i København –
De syntes det smagte godt, så han tog et billede af det og kom og sagde challenge” –
Og her tager vi gerne en udfordring 😀
Jeg har så fundet ud af at kombinere alt hvad jeg har fundet om RAMEN på nettet og derudaf er der opstået en opskrift hvor der indgår ting der kan fås i Rema 1000 eller Netto.

300 g hakket kød svitses i 1 spsk chiliolie – der tilsættes så 1 spsk grøn carrypasta (vigtigt da den indeholder koriander, ingefær osv), 1 spsk sambal olek, 1 tsk krydderblanding m chilikorn i (disse krydderier er kun vejledende, alt afhænger af smag) der skal smages meget undervejs.

SÅ tilsættes 1 fintsnittet gulerod, 1 fintsnittet persillerod og 3 cm fintsnittet ingefær, 1 spsk tomatkoncentrat (fra tube) + 3 dl boullion+ 1 pose fine spinatblade der er skåret i grove stykker (her kan bruges kinesisk palmekål) + 1 kop majs fra frost-
Det koges nu godt sammen, smages til efter egen smag med krydderier og tilsættes muligvis mere boullion (det skal være suppelignende)

Der koges så nudler efter anvisning på posen og der koges smilende æg (ÆG ER VIGTIGE I RAMEN)

Der kommes nudler i en dyb tallerken, suppen kommes over og der pyntes med forårsløg og halve æg.

Den er godkendt af både manden og sønnen – Jeg synes det smager godt, men min mave tåler ikke ret meget mad med så kraftige krydderier.

28811104_2025401834136640_623556705_o-min (1)